28 Haziran 2010 Pazartesi

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞININ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin'in mesajı şöyle:

''Kara Kuvvetleri Komutanlığı, kuruluş tarihinden bu yana ülke savunmasında ve vatanımızın bütünlüğünün korunmasında önemli görevler üstlenmiş, huzur ve güvenliğimizin güvencelerinden olmuştur. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, vatan savunmasında olduğu kadar, ülkemiz adına katıldığı uluslararası görevlerdeki başarılarıyla da gurur kaynağımız olmuştur.

Kuruluşundan bugüne modern teknoloji ve savaş araçlarıyla kendisini geliştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığı, güçlü Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli askeri birimlerindendir. Çok zorlu koşullarda görev yapan, bu uğurda binlerce şehit veren Kara Kuvvetleri mensupları fedakarlıkları, görev anlayışları ve vatan sevgisiyle milletimizin takdirini ve sevgisini kazanmışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümünü kutluyor, görevleri sırasında şehit olan kahraman askerlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.

Tüm Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarına mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyorum.''