22 Haziran 2010 Salı

Korgeneral Altıntaş: Sınır Namustur

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, "devam eden terör olayları, bir amaç değil ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastedenlerin kullandığı kanlı bir araçtır" dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen askerler piyade onbaşı Mustafa Kayın (Edirne-Keşan), piyade erler Mutlu Saydam (Muş), Mehmet Ali Tosun (Aydın), Oğuz Yelken (Edirne-Uzunköprü), Sabahattin Derin (Muğla-Milas), Ramazan Erdem (Zonguldak-Ereğli), Elas Esendere (Kahramanmaraş-Göksun) ve Hüseyin Köksal (Ankara), Süleyman Ballan (Konya) ile bölgede yürütülen oprasyonda araziye döşenen patlayıcının infılak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ömer Kara (Mersin-Tarsus) ve Jandarma Çavuş Yusuf Pazar (Ankara-Kazan) için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosunda tören düzenlendi.

Tören öncesinde, Van Asker Hastanesi morgundan alınan şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı, ambulanslarla Helikopter Filo Komutanlığına getirildi.

Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının tören alanındaki yerlerine bırakılması ve törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindekilerin alandaki yerini almasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla devam eden törende konuşan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Hakkari'de yaşamlarını yitiren vatan evlatlarını, doğdukları topraklara doğru yola çıkacakları son yolculuklarına uğurladıklarını belirterek, ''Kalplerimiz tarifsiz acılarla dolu. Başta birlikte burada görev yaptığımız rütbeli arkadaşlar olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Aziz şehitlerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz'' şeklinde konuştu.

''Hepimiz biliyoruz ki uzun yıllar hedef, yöntem ve söylemlerini değiştirerek, devam eden terör olayları, bir amaç değil ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastedenlerin kullandığı kanlı bir araçtır'' diyen Korgeneral Altıntaş, bugüne kadar bu amaçlarını gerçekleştiremeyenlerin, bundan sonra da halkın birlik ve beraberlik içinde yaşama arzusu, devletin kararlılığı ve güvenlik güçlerinin fedakarca mücadelesi sayesinde hüsrana uğrayacağını ifade etti.

Korgeneral Altıntaş, son günlerde şiddetini artıran ve çeşitli vaatlerle kandırarak terörün saflarına alınan insanları ölüme terk eden terör örgütünün, büyük bir yanılgı ve aynı zamanda yok olma endişesi içerisinde olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Zor ve baskı kullanarak eyleme yönelttiği ancak kaçma fırsatı bularak teslim olan teröristlerin örgütten ayrılma nedenleri dahi bu eylemi yapanların yaşadığı bıkkınlığın göstergesidir. Bu coğrafyada görev yapan güvenlik kuvvetleri olarak en uzak köşelere gidiyor ve halkımızla görüşüyoruz. Aslında onlar adına mücadele ettiğini söyleyen terör örgütü mensuplarının en büyük zararı da burada yaşayan insanlarımıza verdiğini görüyoruz. Güvenlik güçlerimizin ayrılmaz bir parçası olan ve terörle mücadelede büyük bir çaba gösteren geçici ve gönüllü köy korucularımızın fedakarlıklarını, terörün sona ermesi için gösterdikleri gayretleri ve bu uğurda verdikleri binlerce şehidin anısını da bu vesile ile saygıyla yad ediyoruz.''

''VATAN VE MİLLETİMİZ SİZLERE MİNNETTARDIR''
Törende şehit anne ve babaları ile yakınlarına da seslenen Korgeneral Altıntaş, şöyle devam etti:

''Kahraman şehitlerimizin değerli anne, baba ve yakınları, sizler en değerli varlıklarınızı yitirdiniz. Sizlerin acısını ne kadar paylaşsak da gideremeyiz. Sizler evlatlarınızı asker ocağına teslim ettikten sonra onlar bizim de evlatlarımız oldu. Birlikte görev yaparken aynı çadırın gölgesini, aynı mevziyi, aynı yemeği paylaştık. Gecelerin bitmesini hep beraber bekledik. Belki sizlerle yüz yüze gelmedik ama oğlunuz sizlerin yanına gelirken sizlere selam gönderdik. Sadece sizin değil onlar bizim de evlatlarımızdır. Aynı acıyı sizin gibi bizde yüreklerimizde taşıyoruz. Vatan ve milletimiz sizlere minnettardır.''

''SINIR NAMUSTUR''
Altıntaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Aziz şehitlerimiz, sizler bölgemizin en uç noktasında 2500 rakımlı Gediktepe bölgesinde, buraları görmeyenler için sadece haritada bir sınır çizgisi olan bölgede 'sınır namustur' anlayışı ile görev yaparken şehit oldunuz. Akan kanlarınızla haritadaki sınır çizgisini daha da anlamlı kıldınız. Sizleri şimdi buradan uğurluyoruz. Aile ocağında icra edilecek töreninizde yanınızda olamayacağız. Bu yüzden diyoruz ki biz silah arkadaşlarınız olarak hakkımızı helal ediyoruz. Rahat uyuyun, ruhunuz şad olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizim görevimiz bölücü terör örgütü ile mücadele etmektir. Görevimiz teröristler neredeyse arayıp bulmak, etkisiz hale getirmektir. Bu mücadele elbette zordur, acılıdır. Ancak bu mücadele sabır ve kararlılık da ister. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yüce milletimizin verdiği destek ile mücadelemize kararlılıkla ve ne pahasına olursa olsun devam edeceğiz.'