30 Haziran 2010 Çarşamba

Genelkurmay'dan açıklama bekliyor

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Çelik Karakolu'nda vatani görevini yaparken hayatını kaybeden Hakan Erdoğan'ın ailesi, çocuklarının ölüm nedeniyle ilgili Genelkurmay'dan açıklama bekliyor.

Askeri yetkililer, Erdoğan ailesine, önce 'Oğlunuz şehit oldu', daha sonra ise 'kafasına tek kurşun sıkarak intihar etti' diye açıklama yaptı.

Otopsi raporunda ise Hakan Erdoğan'ın ölüm nedeni olarak karın boşluğuna isabet eden kurşun gösterildi.

Askeri yetkililerin açıklamaları ile otopsi raporunun farklı olması nedeniyle aile, yaklaşık 3 aydır Genelkurmay Başkanlığı'ndan oğullarının ölüm nedenini öğrenmeye çalışıyor.

Tokat merkezde ikamet eden Ali-Düriye Erdoğan çifti, biricik yavruları Hakan Erdoğan'ı, 2009 yılında eline kına yakıp davul zurnayla askere uğurladı. Acemi birliğinin ardından Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine dağıtım olan Hakan Erdoğan, terhisine bir ay kala 10 Nisan'da hayatını kaybetti. Aynı gün askeri yetkililer, doktorla birlikte Hakan Erdoğan'ın Tokat'taki baba ocağına giderek, çocuklarının şehadet haberini aileye verdi. Hakan Erdoğan'ı şehitliğe defnetmek isteyen aile, yetkililerin, 'oğlunuz şehit değil kafasına tek kurşun sıkarak intihar etmiş' cümlesiyle ikinci bir acı yaşadı. Biricik yavrularını Erenler Mezarlığı'na defneden aile, çocuklarının kesin ölüm nedenini öğrenmek istiyor.

Gözü yaşlı anne Düriye Erdoğan, Türk bayrağına sarılı olarak gelen oğlunun cesedine baktığında kafasında mermi izi olmadığını iddia etti. Otopsi raporunda da oğlunun ölüm nedeni olarak karın boşluğuna isabet eden merminin gösterildiğini belirten Düriye Erdoğan, belirsizliğin acılarını artırdığını kaydetti.

Oğlunun, terhisine 1 ay kala intihar etmeyeceğinin altını çizen baba Ali Erdoğan, ölüm nedeniyle ilgili açıklamaları şüpheli bulduğunu ifade ederek, "Oğlumun asker arkadaşları ile görüşmemde, tüfeğin Hakan'ın yanında bulunduğunu söylediler; oysa intihar olması durumunda önünde olması gerekir. İntihar edecek biri karın boşluğuna ateş eder mi? Terhisine 1 ay kalan biri kendine kıyar mı? Oğlum hayat dolu, yaşamasını seven biriydi, intihar gibi duyguyu asla düşüneceğini sanmıyorum. Bizi üzen tek şey, bize önce şehit beratı verilmesi sonra intihar etti denmesi. 3 aya yakın süredir komutanlardan gelecek bir telefon bekledik, bizi kimse aramadı. Hala silahın balistik incelemesi bize bildirilmedi. Tek istediğimiz şey, olay hakkında net ve ayrıntılı bilgi verilmesi, bu olay tam aydınlatılana kadar peşini bırakmayacağım." diye konuştu.