28 Haziran 2010 Pazartesi

''İRTİCA İLE MÜCADELE EYLEM PLANI'' DAVASI

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanıklarından Albay Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek, babasının komplo düzenleyecek bir insan olmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasının ardından, İrem Çiçek, duruşma salonunun bulunduğu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Stajyer avukat olan Çiçek, ''Babanızla salonda ne konuştunuz'' sorusunu ''Baba ile kızının ne konuşması gerekiyorsa onu konuştum. Babamla çok sevdiğim bir ilişkimiz var. Bu yüzden ben de buradayım. Hukuki açıdan da konuşmalar yaptık'' diye cevaplandırdı.

İrem Çiçek, hazırladıkları savunmaya güvendiklerini, bu davanın nerede görüleceğini tahmin etmenin çok zor olduğunu ifade ederek, ''Babam sizlerin gördüğü gibi insanlara komplo düzenleyecek kadar alçak bir insan değildir'' dedi. Ağabeyi Deniz Çiçek'in duruşmaya neden gelmediği yönündeki soruyu ise Çiçek, ''Ağabeyim New York'ta doktorasını bitiriyor. İşe başlayacak. Duruşmaya gelemedi ancak babam için bugün internet sitesi açtı'' diye yanıtladı. Ağabeyinin ''Genç Siviller'' adlı gruba üye olduğuyla ilgili olarak da Çiçek, Sabancı Üniversitesindeyken ağabeyinin 50 kişilik portal açtığını, burada Avrupa Birliği gibi konularla ilgili yazılar yazıldığını söyledi. Daha sonra bu portalın ''Genç Siviller'' adını aldığını, bu grubun ağabeyine de e-mail attığını ifade eden Çiçek, bir e-mailde Dursun Çiçek'in protesto edileceğinin yer aldığını görünce ailece güldüklerini söyledi. Atılan e-maillerin çok yaratıcı olduğunu belirten Çiçek, ancak bugün babasına karşı yürüyüş yapıldığını, bunu gerçekten yanlarına bırakmayı hiç düşünmediğini kaydetti.