24 Haziran 2010 Perşembe

Kanlı Pusuda Yeni Gelişmeler

Küçükçekmece’de polise ve askere karşı iki hafta üst üste gerçekleşen bombalı saldırıların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İlk saldırıyla ilgili oldukları düşünülen ve aralarında Barış ve Demokrasi Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Salih B.’nin de bulunduğu 20 kişi pazartesi gecesi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin emniyette sorgusu sürerken gerçekleşen ve 5 şehit verdiğimiz ikinci bombalı saldırı meydana geldi.

Gece yarısı operasyonu
Önceki gece harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece ve çevresinde tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskınlarda polisin istihbarat takip sonucu belirlediği ve görgü tanıklarının verdiği eşkale uyan kişiler gözaltına alındı. Sayıları 11 olduğu öğrenilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Çalışmalar sürüyor
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Halkalı’da 4 askerin şehit olduğu ve 17 yaşındaki Buse Sarıyağ’ın hayatını kaybettiği askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili olarak şüpheli kişilerin toplandığını belirtti. Hüseyin Çapkın, “Şu anda çalışıyoruz. Gözaltılar var. Sayıyla ilgili bir şey söylemem doğru değil” dedi.

Bakan ‘27 gözaltı’ dedi
Öte yandan İstanbul’da RTÜK tarafından düzenlenen Medya Duyarlılığı İstişare Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay gazetecilerin sorusu üzerine, “Acı olayla ilgili sürekli takip üzerindeyiz. Valimiz ve Emniyet Müdürümüzden son açıklamaları da aldık” diye konuştu. Çalışmaların çok detaylı şekilde devam ettiğini bildiren Atalay, “Epey mesafe alındı. Şu anda 27 kişi gözaltında. Buradaki olay bütün boyutlarıyla aydınlanmak üzere” dedi.

Küçükçekmece hücresi
Saldırının ardından polis tarafından yapılan incelemeler, iki saldırının da eylem ve bomba şekilleri bakımından benzerlik gösterdiğini ortaya çıkardı. Teröristlerin ilk saldırıda plastik patlayıcı ile bir bomba düzeneği kurduğu, önceki gün gerçekleşen saldırıda ise metal bir saksının içerisine konulan plastik patlayıcı ile bombanın üzerine çivi ve vida gibi metaller yerleştirilerek bombanın parça tesirli hale getirildiği öğrenildi. Saldırıların PKK’nın Küçükçekmece hücresi tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.