25 Haziran 2010 Cuma

Darbe mağduru ülkücülerden Seyfi Oktay'a suç duyurusu

12 Eylül darbesinin mağdur ettiği ülkücüler, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay hakkında 'adil yargılamayı etkilediği' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Öcalan için Avrupa'da lobi faaliyetleri yapan Yıldırım, örgütün Avrupa sorumlusu olarak tanındı. Bir süre sonra fikir ayrılığına düşerek İsveç'e yerleşti. Halen İsveç'te yaşayan Yıldırım, Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Açılımdan terör saldırılarına, Ergenekon'dan BDP'ye dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin demokratik açılım paketinin gerçekleşmesi halinde ülkede 'bahar havası yaşanacağını' anlattı. Kürtlerin özgür iradeleriyle hareket etmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Tek insanın iradesine bağlı kalmamalılar. Kendilerine doğru bir muhatap bulmalılar. Dünyanın her tarafında muhatap olan taraf, iktidar olan partidir." diye konuştu. İşte Yıldırım'ın çarpıcı açıklamalarından bölümler:

BDP, KÜRT HALKINA ACI VERİYOR
"Devletin birikmiş sorunlarına (Kürt sorunu) ilk defa değiniliyor. Kimse cesaret etmedi, bunlar (AK Parti) cesaret etti. Ama AK Parti, baştaki kararlı tutumunu sürdüremedi. BDP'nin açılıma destek falan verdiği yok. Emine Ayna dediğiniz, örgütlü ve emirle yönetilen bir bayan. Sorun şu ki; Kürtler adına bir muhatap bulunulsun. Mesela halkın da onay verdiği bazı Kürt aydınlar muhatap alınsın ve oturulup çözüm üzerine tartışılsın. Muhatapsız barış da olmaz, savaş da olmaz. İkinci olarak da Kürtler, özgür iradeleriyle hareket etmelidirler. Tek insanın iradesine bağlı kalmamalıdır. Gerek BDP gerekse Kandil cephesinde, Kürt halkı adına çok acı bir politika izlediler. Bir kere, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çatmaları için hiçbir neden yok. Şimdi, siz barış mı istiyorsunuz? Muhatabınız kim; Baykal mı, Bahçeli mi? Söylemleriyle sanki onların yanında yer aldılar."