28 Haziran 2010 Pazartesi

Mehmetçik Yorgo’ya karşı

TSK ile Yunan Ordusu ‘dostluk maçı’nda buluşacak

Ege’nin iki ezeli rakibi Türk ve Yunan ordularının milli takımları ilk dostluk meyvesini yeşil sahalarda verecek. Maç temmuzda Türkiye’de yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayında yaptığı tarihi Atina ziyaretiyle artan Türk-Yunan dostluğu, ilk sinyallerini vermeye başladı. Türkiye Ordu Milli Takımı ile Yunanistan Ordu Milli Takımı, Türkiye’de ‘dostluk maçı’ yapacak. Yıllardır Ege Denizi’nde savaş gemileri ve uçakları ile savaşan Türk ve Yunan askerleri, ilk kez futbolda buluşacak.Temmuz ayı sonunda gerçekleştirilecek olan maça, iki ülkenin Genelkurmay başkanlarının da katılması planlanıyor. Maça katılmak üzere Türkiye’ye gelecek olan Yunanlı futbolcular, TSK tesislerinde konaklayacak. Dostluk maçıyla iki ülke askeri ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği konularının arttırılması hedefleniyor.

MAÇI GENELKURMAY DA İZLEYECEK
Askeri kaynaklar, Yunan ve Türk askeri öğrencileri arasında halihazırda spor müsabakaları düzenlendiğini, Harp okulu öğrencilerinin dönem dönem dostluk maçları kapsamında basketbol ve voleybol maçlarında karşılaştıklarını anlattılar. Yetkililer, sporda rekabetin ilk kez iki ordu milli takımları ile futbolda gerçekleşeceğini bildirdiler.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ DE BAŞLIYOR
Türk-Yunan orduları dostluk çabaları, futbol maçıyla da sınırlı kalmayacak. önümüzdeki dönemde Türkiye ile Yunanistan Harp Okulları arasında öğrenci değişimi de planlanıyor. Ayrıca askeri alanda ise ilk büyük adım ise tıp konusunda atıldı. Askeri tıp alanında işbirliği protokolü imzalandı. Bu kapsamda Yunanistan’ın askeri hastanesi 417 NİMTS ile GATA, ortak bilimsel çalışmalar yaparak, tecrübelerini aktaracaklar.