30 Haziran 2010 Çarşamba

Avrupa Semalarında Ay-Yıldızlı Şov



Hollanda Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği 'Havacılık Günü'ne Türk jetleri damga vurdu.

Gizle-Rijen Hava Üssü'nde düzenlenen etkinliğe katılan 'Türk Yıldızları' akrobasi gösterileriyle nefes kesti. Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Fransa ve İspanya gibi 15 ayrı ülkeden etkinliğe davet edilen göstericiler, 2 günde 250 bin ziyaretçiye unutulmaz anlar yaşattı.

Dünyanın sayılı orduları arasında gösterilen Türk güvenlik kuvvetleri, yurtdışındaki dostluk gösterinde sundukları şovlarla göz dolduruyor. Hollanda Hava Kuvvetleri'nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği 'Havacılık Günü' etkinliklerine katılan akrobasi timi 'Türk Yıldızları', 12 dakikalık uçuşlarıyla izleyicileri büyüledi. Ay-Yıldızlı ekip, sesten 1,5 kat daha hızlı süpersonic NF-5 tipi 9 adet jetle yaptıkları şovla organizasyonun en çok konuşulan grubu oldu. 2 gün süren gösterilerde İngiltere, İspanya ve Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait timler de hünerlerini sergiledi.

Hollanda Savunma Bakanlığı'nın 50 yıldır organize ettiği 'Havacılık Günü' ile ilgili bilgi veren Binbaşı Robert de Jong, her yıl yaklaşık 150 bin ziyaretçiyi ağırlayan etkinliğe bu yıl 250 bin kişinin katılmasının şaşkınlığını yaşadıklarını belirtti. Uçuşların başarıyla tamamlanmasının ardından basının sorularını cevaplayan filo komutanı Binbaşı Yılmaz Gül de Hollanda'da üçüncü kez gösteriye katıldıklarını ancak çok istemelerine rağmen hava şartlarının uygun olmaması yüzünden tam gösteri programını uygulayamadıklarını ifade etti.

Hollanda Havva Kuvvetleri Basın Danışmanı Sündüz Tavbatır ise etkinlikte özellikle Türk Yıldızları'nın çok güzel tepkiler aldığını dile getirdi. Türk standında sıra oluştuğuna dikkat çeken Tavbatır, Türk Yıldızları'nın Hollandalılar nezdinde çok popüler olduğunu ve etkinliğe çok pozitif enerji verdiklerini sözlerine ekledi.