14 Haziran 2010 Pazartesi

EMEKLİ TÜMAMİRAL GÜVEN'İN BOŞANMA DAVASI

Son dönemde çeşitli iddialarla gündeme gelen emekli Tümamiral İlker Güven'in, eşi Sunahanım Güven'e açtığı boşanma davasının görülmesine devam edildi. Ankara 8. Aile Mahkemesi'ndeki duruşmaya, İlker Güven ve avukatları ile Sunahanım Güven'in avukatları katıldı.
Yargıç Eray Karınca, dava dosyasının muhakkik hakim tarafından incelendiğini belirtti. İlker Güven'in avukatlarından Figen Opak Çiçek, söz alarak, ''Davamızın dayandığı sebepleri bağışlamak anlamına gelmemekle birlikte, genel boşanma sebeplerine dayalı olarak açtığımız bu davadan feragat ediyoruz. Pek fena muamele ve onur kırıcı davranış gibi özel boşanma sebeplerine dayalı olarak, Türk Medeni Kanunu'nun 162. Maddesi'ne göre Ankara 9. Aile Mahkemesi'nde yeni bir dava açtık. Bu sebeple bu davadan feragat ediyoruz'' dedi.

Sunahanım Güven'in avukatları ise ''feragati kabul edip etmediklerine ilişkin, müvekkiliyle görüştükten sonra beyanda bulanacaklarını'' bildirdi. İlker Güven'in avukatları ise, ''feragatin kabule bağlı olmadığını'' söyleyerek, talepleri doğrultusunda karar verilmesini istedi. Yargıç Karınca, dosyanın muhakkik hakimde olması sebebiyle bugün işlem yapılamayacağını ifade ederek, duruşmayı erteledi.

-SUNAHANIM GÜVEN HAKKINDA CEZA DAVALARI-
Öte yandan, Sunahanım Güven hakkında; İlker Güven, Avukat Figen Opak Çiçek, Çiçek'in eşi Yusuf Çiçek, 8. Aile Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak dinlenen Mustafa Kılıç ve tanığı mahkemeye getiren Bilgivar Tümer'e hakaret ettiği iddiasıyla ceza davaları açıldığı öğrenildi.