21 Haziran 2010 Pazartesi

200 kiloluk mühimmatla sınırı nasıl geçebildiler?

Şemdinli’deki hain saldırının ardından bölgedeki operasyonlar da hız kazandı. Tunceli’den Kuzey Irak’taki Zap bölgesine kadar geniş bir alanda on bin askerin katıldığı operasyonlara F16 ve Cobra helikopterleriyle zırhlı birlikler destek veriyor.

İsmini açıklamak istemeyen bir Uzman Çavuş, ‘’Üç koldan saldırı yapılınca bir grupta birlik içine sızdı. Hepimiz sonuna kadar çatıştık.. 3 ayrı bölgeye Doçka tipi otomotik silah kurup kobraların müdahalesini engellediler. Amaç birliği ele geçirmekti’’ dedi. Terör örgütünün 200 kilo mühimmatla bu kadar rahat hareket etmesi ise tepki aldı.

• Korucular Der. Baş. A. Haydar Yener: Tüm bölge son model termal kameralar ile gözetilmekte. Teröristler 200 kiloluk Doçka tipi silahı katırların sırtında getiriliyorsa, O zaman getirilmesine göz yumulmuştur.

• Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya: Genelkurmay’ın bir gün önce ‘terör saldırılarının artmasını bekliyoruz’ demesinin ardından 11 askerin şehit olması üzerine gerçekçi bir açıklama yapılması gerekiyor.
• Prof. Önder Aytaç: Bir kurum ‘terör var şehit veriyoruz’ mazareti bildiremez. Genelkurmay Başkanı’nın açıklaması talihsizliktir. 15 günlük asker çarpıştırılamaz.