14 Aralık 2011 Çarşamba

Küçük 'Üst Düzey'lerle Mangal Partisinde

Birinci ''Ergenekon'' davasında dinlenilen ''Gizli tanık 6'', Veli Küçük ile Sami Hoştan dahil 'Üst düzey insanlar' şeklinde ifade ettiği kişilerin buluşmalarını deşifre etti.
Birinci ''Ergenekon'' davasında dinlenilen ''gizli tanık 6'', ''Veli Küçük albaylıktan terfi edip paşa olduktan sonra alaya üst düzey insanlar gelip gitmeye başladı. Sami Hoştan geldiğinde de mangal partisi yapılmıştı'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Kocaeli İl Jandarma Komutanı olduğu dönemde Sami Hoştan'ın alaya gelerek Veli Küçük ile görüştüğünü söyleyen ''gizli tanık 6''nın beyanları alındı.

''Gizli tanık 6''ya, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanıklığın önemini anlatarak, yemin ettirdi.

Veli Küçük'ün Kocaeli İl Jandarma Komutanı olduğu dönemde 2 yıl aynı yerde asker olarak olarak görev yaptığını belirten ''gizli tanık 6'', o döneme dair bildikleri olduğunu söyledi.

Özese'nin, 'bildiklerinizi anlatın' dediği gizli tanık, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığında askerlik yaparken, davaya ilişkin isimlerini duyduğu bazı kişilerin gelip gittiğini gördüğünü, vatandaşlık görevi olarak da bunları savcılığa verdiği ifadesinde anlattığını dile getirdi.

Susurluk davasından hükümlü olan bu davanın tutuksuz sanıklarından Sami Hoştan'ın, Veli Küçük'ün yanına geldiğini belirten ''gizli tanık 6'', savcılığa verdiği ifadesinin doğru olduğunu söyledi.

Gizli tanık, çapraz sorgusu sırasından savcı Mehmet Ali Pekgüzel ve Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün soruları üzerine de, şunları söyledi:

''Veli Küçük albaylıktan terfi edip paşa olduktan sonra alaya üst düzey insanlar gelip gitmeye başladı. Gelen misafirlere de sık sık mangallı akşam yemeği veriliyordu. Sami Hoştan geldiğinde de mangal partisi yapılmıştı. Hoştan, Veli Küçük'ün yanına en az 3 kere geldi. Hoştan korumaları ve makam arabasıyla geliyordu. Araçlar alayın içine giriyordu. ''Gizli tanık, Hoştan'ın korumalarının silahla gelip gelmediğini bilmediğini söyledi. Pekgüzel'in ''Hoştan ne amaçla gelirdi. Şikayet konusu için mi, aile dostu olarak mı?'' sorusuna gizli tanık, Hoştan'ın ne amaçla geldiğini bilmediğini ifade ederek, o dönemde illegal bir şeye şahit olmadığını söyledi.