29 Aralık 2011 Perşembe

Uludere'de onlarca ölü

Askeri jetlerin Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığı ve 40 sivilin öldüğü iddia edilirken, BDP'li Hasip Kaplan ile yazar Emre Uslu da bilgileri doğruladı. 


Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Irak sınırında 20'nin üzerinde kişinin ölümüyle sonuçlanan bir olay yaşandığını ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.
     Şırnak Valisi Vahdettin Özkan AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın nasıl olduğu konusunda kesin bir bilginin olmadığını belirterek, ''Sadece 20'nin üzerinde kişinin öldüğü yönünde bilgi var. Konuyla ilgili valilikte kriz merkezi oluşturuldu. Olay yerine savcı ve kolluk birimleri gönderildi. Olay tüm detayıyla araştırılıyor'' dedi.
****
 Taraf yazarı Emre Uslu, Twitter'da saldırıda 40'a yakın kişinin öldüğü ve 25-30 da yaralı olduğu bilgisinin kendisine ulaştığını açıkladı. Emre Uslu, ölenlerin kaçakçı olduğunu belirtirken, "Ölenlerin bir kısmi basınç nedeniyle iç kanamadan ölmüş. En azından hastanedeki cesetlerde bunlar görülüyor." bilgisini de paylaştı. İranlı Press TV ise internet sitesinden ölü sayısını 23 olarak verdi.

Uludere Belediye Başkanı konuştu

Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, Ortasu köyünde F-16 savaş uçaklarından atılan bombalar sonucu 30 kişinin öldüğünü söyledi.

İddialara göre, Kuzey Irak sınırında terörist oldukları sanılan büyük bir grubun Türkiye'ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri, taciz ateşi açtı. Ardından F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı. Söz konusu grubun, kaçakçılık yapan köylüler olduğu ve katırlarla Türkiye'ye kaçak mazot getirdikleri ileri sürüldü. Olayın ardından köye giden Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, 30 kişinin hayatını kaybettiğini, cesetlerde ağır yanıklar olduğunu söyledi.