23 Aralık 2011 Cuma

Bingöl'deki operasyon anı kamerada

Bingöl'deki operasyon anı kamerada BİNGÖL’de jandarmanın düzenlediği operasyonda PKK’lı teröristlere eylemlerinde yardım eden, askeri birlikler hakkında bilgi verip yiyecek temin eden, sözde vergilendirme adı altında para toplamaya aracılık edenlere yönelik 16 ayrı adreste düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında 3 köy muhtarının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Bingöl Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı’nın Ekim ayından itibaren il merkezi, Karlıova ve Adaklı ilçelerinde PKK’lılara yardım ve yataklık yapanlara yönelik dün, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlediğini açıkladı.

Açıklamada, şüphelilerin, il merkezi, Karlıova ve Adaklı ilçelerinde PKK’lılara, yiyecek ve malzeme temin ettikleri, araçları ile örgüt mensuplarını taşıyıp, yapılacak eylemler ve askeri birlikliklerin hareketlilikleri ile ilgili bölücü terör örgütü mensuplarına bilgi temin ettikleri, PKK adına sözde vergilendirme adı altında para toplama faaliyetlerine aracılık ettikleri, bölgedeki PKK’lılara yardım ve yataklık yaptıkları belirtildi.


HELİKOPTERLER VE 400 ASKER KATILDI

Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando, Jandarma Asayiş Komando timleri ile sivil jandarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 400 personelle, zırhlı araç ve helikopter destekli icra edilen operasyonda aralarında 3 köy muhtarının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

KARAKOLDAN GASP EDİLEN SİLAH BULUNDU

Bingöl Valiliği, 14 Aralık günü Karlıova İlçesi kırsalında bir depo içerisinde ele geçirilen 1 Bixi makineli tüfek, 1 Kalaşnifof tüfek ve çeşitli mühimmatlardan Bixi makineli tüfeğin 30 Nisan 2010 günü Tunceli’nin Nazimiye İlçesi Sarıyayla Karakolu’na düzenlenen ve 6 askerin şehit olduğu saldırıda karakoldan gasp edilen silah olduğunu açıkladı.

OTOMOBİLDE YAKALANDILAR

Diyarbakır-Elazığ arasındaki Görese Dağı’nda PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyondan dağdan kaçıp, Bingöl’ün Genç İlçesi Servi Beldesi kırsalında bir otomobil içinde 2 PKK’lı terörist yakalandı. ’Hamza’ ve ’Berhudan’ kod adlı 2 PKK’lının üzerlerinden 2 Kalaşnikof tüfek, 4 el bombası, 9 Kalaşnikof şarjörü, 270 Kalaşnikof fişeği, 1 büyük telsiz, örgütsel doküman, malzeme ve bir miktar Amerikan doları ele geçirildi. Araç sürücüsü ile birlikte gözaltına alınan 2 PKK’lı ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YIL İÇİNDE 17 PKK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Valilik, Bingöl genelinde bu yıl içinde 17 PKK’lının etkisiz hale getirlidiği ve 12 teröristin de sağ olarak silahlarıyla yakalandığı açıkladı. PKK’ya yardım ve yataklık yapan 33 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, operasyonlarda 60 sığınak, depo ele geçirilerek terör örgütünün kış hazırlıklarına darbe vurulduğu bildirildi. Operasyonlarda, muhtelif cinste 26 silah, 17 Kalaşnikof, 1 BKC makineli tüfek, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 2 M-16 piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği, 4 av tüfeği, 5 tabanca, 1 RPG-7 Roketatar, 21 el bombası, 1008 muhtelif cinste mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan 1 kilo 600 gram plastik patlayıcı, 1.4 ton Amonyumnitrat, 12 telsiz, 4 tona yakın yiyecek malzemesi, bol miktarda muhtelif örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi.