29 Aralık 2011 Perşembe

Irak sınırında hava operasyon: 20'den fazla ölü var...



Sabah soruşturmayla ilgili ilk işaretler gelmeye başladı. Ölenlerin sivil olduğu yolundaki işaretler güçleniyor. Ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz...


TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları dün gece Irak sınırında PKK'nın terör yuvalarına yönelik hava operasyonu gerçekleştirdi. Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınır kesiminde yoğunlaşan bombardımanda 20'den fazla kişi öldü. Sınırdaki köylüler, ölenlerin PKK'lı değil, Irak'tan katırlarla mazot getiren kaçakçılar olduğunu söyledi.

PKK'nın hem yurt içindeki hem de Irak topraklarındaki kamplarına yönelik hava operasyonlarından biri dün gece gerçekleştirildi. İnsansız Hava Araçları (İHA) ve termal kameralar Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nün karşısında sınırın Irak tarafında kalabalık bir grubu saptayınca, savaş uçakları havalandı. Saat 23.00 sıralarında başlayan bombardımanda 20'den fazla kişi öldü.

ÖLENLER KÖYLÜ MÜ?
Bombardımanın ardından, ölenlerin PKK'lı değil Ortasu ve Gülyazı köylerinden Irak'a kaçak mazot getiren 18- 20 yaşlarındaki kişiler olduğu ileri sürüldü. Bombardıman bölgesinden 4 ceset Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilirken, bir çok yanmış ceset de köylüler tarafından traktör ve katır sırtlarında Ortasu Köyü'ne getirildi.

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.Şırnak Valisi Vahdettin Özkan olayda 20'den fazla kişinin öldüğünü söyledi  
CESETLER ŞIRNAK'A GETİRİLDİ!
TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları dün gece Irak sınırında PKK'nın terör yuvalarına yönelik hava operasyonu gerçekleştirdi.
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınır kesiminde yoğunlaşan bombardımanda 20'den fazla kişi öldü. Sınırdaki köylüler, ölenlerin PKK'lı değil, Irak'tan katırlarla mazot getiren kaçakçılar olduğunu söyledi.