28 Aralık 2011 Çarşamba

Jandarma'da Başbakan'a Küfür Skandalı

Yeni Akit'in, bugünkü sürmanşetinde yer verdiği iddia şok etkisi yarattı. İddiaya göre, Başbakan, eşi ve hükümete küfürler yağdıran bir grup jandarma personeline işlem, Org. Kalyoncu'ya takıldı.
Yeni Akit'ten Yiğit Doğaner'in haberine göre, Genelkurmay'da hükümeti yıkmaya yönelik hazırlanan internet sitelerinden sonra şimdi de Jandarma'da örgütlü bir grup teğmenin sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve hükümet aleyhine faaliyet yürüttükleri ortaya çıktı.

SİSTEMATİK HAREKET EDİYORLAR

Edinilen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan ve ailesi ile hükümet aleyhine internet üzerinden faaliyet yürüten bir grup Jandarma Personeli istihbarat birimlerince belirlendi. Yapılan takibin ardından sözkonusu Jandarma teğmenlerinin sistematik olarak hareket ettikleri tespit edildi ve durum Başbakan Erdoğan'a bildirildi.

DOSYA KALYONCU'YA TAKILDI

Konunun Genelkurmay'a iletilmesi talimatı üzerine dosya Başbakanlık tarafından Genelkurmay'a iletildi. Başbakan Erdoğan'a ağır hakaretlerin detaylarını içeren dosya, Genelkurmay tarafından gereği yapılmak üzere ivedilikle Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu'ya ulaştırıldı. Ancak dosyanın, burada takılıp kaldığı belirtiliyor. Kalyoncu'nun aradan geçen zamana rağmen kendisine iletilen dosya hakkında hiçbir işlem yapmadığı ifade ediliyor.


İŞTE ÇARPICI DETAYLAR
Genelkurmay'ın hükümet aleyhine yayın yapan internet siteleri kapatıldıktan sonra Beytepe Jandarma Sınıf Okulu'nun 2010-2011 dönemi kursiyer subaylarından bir grubun bu tür faaliyetleri facebook gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden yürüttükleri tespit edildi. Edinilen bilgilere göre, paylaşım sitelerinde özellikle referandum ve seçim öncesinde AK Parti'nin seçimi kaybetmesi için, başbakana, Başbakan'ın ailesine, hükümete ve bakanlara küfürler edildiği gözlendi. Ayrıca hükümet hakkında olumsuz kamuoyu oluşturmayı hedefleyen yazılar yazmışlar ve seçim gecesi sonuçlar açıklanmaya başladıktan sonra facebook profillerini karartmışlar.

SAYILARI 40'DAN FAZLA

Örgütlü olarak faaliyet yürüten subay sayısının 40'tan fazla olduğu, faaliyetlerine bazı üst rütbelilerin de direkt olarak destek verdikleri kaydediliyor. Facebook'taki bu sayfalara ulaşım çok kolay. Çünkü şahsi isim ve soy isimleri, hatta üniformalı ve üniformasız fotoğraflarına da yer verdikleri facebook sayfalarında onlara arkadaşlık teklif etmeniz yeterli, kabul aldığınızda, artık Başbakan'a yaptıkları küfürlere siz de tanıklık edebiliyorsunuz. Bu konu ile ilgili defalarca Jandarma Genel Komutanlığı'na şikayet iletildiği, Org. Bekir Kalyoncu'nun organize hakaretleri örtbas ettiği, şikayetleri dikkate almadığı belirtiliyor.

BİR SİVİL 2 YIL CEZA ALDI

Bilindiği gibi, daha önce Facebook'ta Başbakan'a hakaret eden bir kişi 2 yıl hapis cezası almıştı. Ayrıca bu subaylar askeri kurumların görüntülediklerini depoladıkları, devrelerinde kendilerine engel çıkaracaklar hakkında ahlaksızlık içeren görüntü arşivi tuttukları, bu amaçla piyasada sektör mensubu kadınlarla temasta oldukları ve sonraki yılların planlamasına dair periyodik toplantılar yaptıkları bildirildi.

Org. Bekir Kalyoncu'nun neden bahse konu 40 teğmenlik örgütü koruduğu merak ediliyor. Jandarma'da yeni cuntacı yapılanmanın 2008 devresiyle başladığını ve etkinliğini artırdığı ve alt devrelerde de çok etkin oldukları, faaliyetlerini örgütlü ve profesyonel bir şekilde yürüttükleri ileri sürülüyor.Bu yapılanmalarının isminin Tilki-Kuvvetler olduğu, bu cuntacı yapıyı Üsteğmenler Mehmet Ali İlhan, Semih Gümüşbaş, Ayhan Kilis, Deniz Kurt ve Uğur Özcan'ın yönlendirdiği; 2008-2009-2010-2011 devresi jandarma subaylarından her bir devrede 40'ın üzerinde subayın hükümet aleyhine cuntacı faaliyet yürüttükleri kaydediliyor.

BİRKAÇ ÖRNEK

İnternet ortamında yapılan Kara propagandadan dikkat çeken örnekler şöyle:

“BİRAN ÖNCE LEŞİNİ GÖREBİLSEK”

J.Tğm. Görkem Güncan 20 Mayıs 2011 tarihinde;
Başbakan hakkında “Şu şehit ailelerinin tırnağındaki pislik kadar değerin yok o.ç. keşke milletimiz farkında olabilse de ben başbakanım diye ortalarda dolaşman yerine sen ve senin gibilerin bir an önce leşini görebilsek.” Yorumunda bulunuyor.

“TOPUNUZUN… CAHİL, SATILIK, İŞBİRLİKÇİ, MAYASI BOZUK…”
J.Tğm. Mehmet Kadir Alıcı 13 Haziran 2011'de seçimin ertesi günü; "Topunuzun ruhuna s… ben.. cahil, satılık, işbirlikçi, kansız, mayası bozuk hain itler…ve bir kez daha sızlıyor kemikler… sorulacak hesabı, g… k… da, işte neyse…" ve “karanlığa yürüyor canım miletim!” diyor.

BAŞBAKAN'A: KATİL, HIRSIZ

J.Tğm. Nurettin Yaşar 12 Şubat 2011'de; “'Bir katilin bir hırsızın başbakan olduğu bir cumhuriyette dürüst kişilerin yerinin ya mezar ya cezaevi olduğunu anlayabilmek zor bir şey olmasa gerek.” diyor.

HALKA HAKARET : AYSUN KAYACI HAKLI
J.Tğm. Abdülkadir Taha Kılıç 12 Haziran 2011'de; “Beni neden bu ülkeden soğutuyorsun ey halk? neden hala seni s… oy veriyorsun?”;
13 Eylül 2010'da da “Ben bu millete hiçbir şey demiyorum. ne gelirse başımıza müstehak bir tane adam 8 yıldır ayakta uyutuyor herkesi, yalanlar üstüne yalanlar, gemicikler, sahte göz yaşları, benim koyun milletim de peşinden gidiyor, yok arkadaş aysun kayacı sonuna kadar haklı” diyor.
J.Tğm. Hasan Hüseyin Görgün 10 Ağustos 2010'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik için; “O kürsüde söyleyebilecek doğru bir sözü ve hakkettiği küfürleri kaldırabilecek bir özü varsa,” diyor. 30 Temmuz 2010'da da “Akp'nin anayasasına hayır dememiz için çok nedenimiz var” yorumunda bulunuyor.

“HADDİNİ BİLECEKSİN EFENDİ…”

J.Tğm. Özgün Bilge 13 Haziran 2011'de Başbakan hakkında; “Ey arkadaş sen ülkemin seçim haberlerini ABD'de seçim bürosu kurarak beyaz sarayda izletiyorsun… Sen misin şimdi özgürlükçü halkın egemenliği…. Seni kimin getirdiği belli efendi…”, 4 Haziran 2011'de; “İzle ve gör AKP'nin kirli yüzünü” diyor. 9 Mart 2011'de ise yine Başbakan hakkında; “Tekrar uyarıyorum…. Burası Türkiye Cumhuriyeti… Bizim bir tarihimiz var… Öğrenmek isteyenler tekrar okusunlar ki Türk'ün sabrının taştığı zaman neler olduğunu hatırlasınlar…. Efendi ayağını denk al…Hem sen hem eşrafın”, 25 Aralık 2010'da Başbakan hakkında “Bu milletin hakkı yerdirilmez haddini bileceksin efendi!” yorumunda bulunuyor.

Genelkurmay'dan adli soruşturma açıklaması
Yeni Akit'in 'Küstah Teğmenleri Kim Koruyor' haberi ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan iddiaları yalanlayan bir açıklama geldi.
Genelkurmay Başkanlığı, bir grup Jandarma personeli teğmenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailesi ve Hükümet aleyhine internet üzerinden faaliyet yürüttüğüne ilişkin iddialar hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bir gazetede yer alan ''küstah teğmenleri kim koruyor'' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Genelkurmay açıklamasında, habere konu olayla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanı tarafından bir işlem yapılmadığı yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.


Açıklamada, ''Habere konu olay hakkındaki bilginin Genelkurmay Başkanlığına ulaşmasını müteakip, aynı gün konu Jandarma Genel Komutanına özel olarak iletilmiş ve Jandarma Genel Komutanı tarafından 2 Aralık 2011 tarihinde adli soruşturma emri verilmiştir. Adli soruşturma halen devam etmektedir'' ifadelerine yer verildi.