23 Aralık 2011 Cuma

PKK'lı İki Kritik İsim Mağarada Kıstırıldı

Cudi Dağı'nda 20 PKK'lı 2 mağarada kıstırıldı. İkna edilmek istenen grubun içinde PKK'nın Cudi sorumlusu ile Botan saha sorumlu yardımcısı da bulunuyor.
Şırnak'taki Cudi Dağı'nda bulunan 7 katlı mağarada teslim olan 3 teröristin ifadeleri doğrultusunda bölgeye İHA'lar gönderilmiş teröristlerin yerleri saptanmıştı. Şırnak Çakırsöğüt ve Siirt'ten gelen Jandarma Özel Harekât (JÖH) birlikleri havadan Kobra tipi helikopterlerin de desteğiyle 19 Aralık günü operasyona başlamıştı. Operasyonun birinci gününde çıkan çatışmada JÖH birliklerindeki keskin nişancılar, bir teröristi vurarak etkisiz hale getirdi. Çatışmada bir astsubay hafif yaralandı. Arazide, 10 günlük bir terörist cesedi bulundu. Operasyonda toplam 3 terörist etkisiz hale getirildi.

'TESLİM OLUN' ÇAĞRISI
Operasyonun ikinci gününde özel harekât birlikleri tespit ettikleri iki ayrı mağarada yaklaşık 20 kişilik PKK'lı bir grup sıkıştırdı. Mağaranın imha edilebilmesi için tümen istihkâm bölüğünden patlayıcı istendi. Birlikler mağaradakilerin sağ ele geçirilmesi için yoğun uğraş verdi. Mağaralara göz yaşartıcı gaz bombası atılması üzerine bu mağaralarda bulunan iki kişi sağ olarak ele geçirildi. Bu teröristlerin verdiği ifadeye göre adı geçen yerde Cudi Sorumlusu Serbest Haruni kod isimli teröristle, Aralık başında yapılan ilk operasyonda verilen örgüt kayıplarının tahkikatını yapmak amacıyla gelen Botan Saha Sorumlusunun Yardımcısı Rubar kod adlı teröristin olduğu ortaya çıktı. Teröristlerin halen yer yer çökmüş olan mağarada olduğu ve jandarma özel harekât birliklerinin iki teröristi sağ olarak yakalamak için operasyonu devam ettirdiği öğrenildi.