29 Aralık 2011 Perşembe

Darbenin tok sesi Hasan Mutlucan vefat etti

12 Eylül 1980 darbesinde radyoda okunan askerî bildirinin ardından söylediği kahramanlık türküleri ile tanınan Türk halk müziği sanatçısı Hasan Mutlucan, hayatını kaybetti.
 
Uzun süredir yatağa bağlı olarak yaşayan Mutlucan, kaldırıldığı Göztepe Sigorta Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mutlucan, cuma günü toprağa verilecek.


Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hasan Mutlucan'ın kızı Günay Hanım, iki kardeşi ve çocukları ile ünlü sanatçının eşi Keriman Hanım'a destek olduklarını kaydetti. Davudi sesiyle akıllarda yer eden ünlü sanatçının vefatını yakınlarına ve son çalışma arkadaşlarının bulunduğu İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Halk Müziği Topluluğu'na da haber verdiklerini kaydeden Günay Hanım, "Konservatuvarda cuma günü yapılacak muhtemel bir tören için yakın arkadaşlarına haber verdik." şeklinde konuştu. İstanbul Belediyesi Konservatuvarı'ndan emekli olan Hasan Mutlucan, 12 Eylül 1980 darbesinde radyoda okunan askerî bildirinin ardından okuduğu kahramanlık türküleri ile tanınıyordu. Ünlü sanatçı, verdiği bir mülakatta, isminin okuduğu türküler sebebiyle darbe ile anılmasından rahatsız olduğunu dile getirmişti. Bu sıfatı kendisi için Halit Kıvanç'ın ortaya attığını söyleyen Mutlucan, "Kahramanlık türküleri insanlara tesir eden bir şeydi. Hissiyatlarına tesir ettim ki, beni beğendiler." demişti.