5 Aralık 2011 Pazartesi

Balyozculara jakuzili cezaevi

Hasdal Cezaevi'nden Hadımköy'e nakledilen Ergenekon sanığı generallerin kaldığı 'tesisler'de yok yok. 1 milyon harcanarak restore edilen cezaevinde jakuziden, golf alanına, saunadan mini bara her şey var.
 
ERGENEKON Balyoz ve Poyrazköy gibi davaların tutuklu sanıklarının nakledildikleri Hadımköy'ün, cezaevinden çok sosyal tesis gibi dizayn edildiği ortaya çıktı. Hasdal Cezaevi'nde tutuklu bulunan 65 muvazzaf sanık 10 Kasım 2011'de Hadımköy'e nakledilmişti. Daha önce 1.Zırhlı Tugay Komutanlığı olarak kullanılan 'Gn.Kani Akman-1 Kışlası'nın' cezaevine dönüştürülürken güvenlik harcamaları için 1 milyon TL harcandığı belirtildi. İki kişilik odaların, LCD televizyon, mini bar gibi 4 yıldızlı otelleri aratmayacak lüksle donatıldığı kaydedildi. 

Yüzme havuzlu, saunalı cezaevi
Herkesin rahatça dolaşabildiği bütün mahkumların birbirlerini ve ziyaretçilerini görebildiği Hadımköy lüks bir sosyal tesis görünümünde. Hadımköy'de 18 subay, 16 astsubay ve 20 uzman çavuş misafirhanesi olmak üzere toplam 54 oda bulunuyor. Her odada yatak ve oturma alanları, banyo-tuvalet, LCD televizyon, mini bar, buz dolabı ve klima bulunuyor. Nakilden önce tadilattan geçirilen Hadımköy'de açık ve kapalı spor alanları, tenis kortları, golf sahaları, kapalı yüzme havuzu, revir, kapalı kondisyon salonu, sauna, şok havuzu ile jakuzi de bulunuyor. Bunun yanında tutukluların canlarının sıkılmaması için bilardo, briç, bezik gibi paşaların zevk aldığı oyun ve eğlence imkanlarıyla birlikte, her türlü içki ve meşrubatın servis edildiği gazino da bulunuyor. Ayrıca mesire yeri şeklinde stresten uzak yürüyüşler için yeşil alanlar da elden geçirildi. Nurettin Işık, Erkal Bektaş, M. Korkut Özarslan ve bir denizci amiralin ise Hadımköy'e gitmek istemedikleri belirtildi. 4 muvazzafın Hadımköy'e gitmemesi, diğerleriyle fikir ayrılıkları bulunduğu şeklinde yorumlandı. Hadımköy'ün hazırlanması ise oldukça detaylı bir çalışmayla mümkün oldu. Bütün odalar bakım ve onarımdan geçirildi. Odalardaki duşakabinler sökülerek yerlerine küvetler takıldı. Her odaya odaya çay makinesi verildi. Tutuklular geldikten sonra ısınmadan şikayet etmeleri üzerine 1 gün içinde cezaevine ilave olarak 19 ton yakıt gönderildi. 2 tesisat işçisi ve astsubay ısınma konusunda görevlendirildiler. Ayrıca tutukluların talebi üzerine küçük bir kriz yaşandıktan sonra tüm odalara masa lambası da dağıtıldı. 

Yemek kalitesi de farklı
Kurallar gereği erlere çıkan yemeklerle tutukluların yediği yemeklerin aynı olması gerekiyor. Ancak kriz çıkmaması için ilginç bir formül bulundu. Büyükçekmece Orduevinde görevli sivil bir aşçı mutfak düzeninin oluşması için Hadımköy'de görevlendirildi. Yemekler askere pişenlerle aynı görünse de konulan malzemede kalite farklılığına gidildi. Ayrıca extra lezzet ve sunum için dikkat edildi. Özel soslar, baharatlar, zeytinyağı, ketçap, mayonez de tutuklulara sunuldu. Hadımköy'ün Kışla Komutanı Kıdemli Albay İlhami Keleş, çoğu generallerden oluşan tutukluların rahat ve memnuniyeti için olağanüstü çaba göstermekte. Keleş, ita amiri olduğu için para harcama yetkisi bulunuyor ve paşaların her isteği bu şekilde karşılanabiliyor. Tutuklular şikayetçi oldukları konularda Ordu Komutanı, Kolordu Komutanı gibi sıralı olarak herkesi aramakta ve şikayetlerini emir olarak iletmekteler. Bu şikayetlerin en geç 1 gün içinde yapıldığı belirtiliyor. 

HADIMKÖY'ÜN SAKİNLERİ
Hadımköy'e aralarında Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Rıdvan Ulugüler, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tümgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Gürbüz Kaya gibi isimlerin bulunduğu 65 kişi nakledildi.