12 Ağustos 2011 Cuma

Yakalama kararı görevden aldırdı!

İnternet Andıcı Davası'nda hakkında yakalama kararı çıkarılan İstihbarat Daire Başkanı Korg. Pekin'in yerine, Korg. Güler atandı

Yakalama kararı görevden aldırdı!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde İstihbarat Dairesi’nin başındaki komutan değişti. İnternet Andıcı Davası kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkan Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan alındı. Pekin’in görevine Korgeneral Yaşar Güler’in atandığı öğrenildi.
ATAMA DUYURULMUYOR
TSK’nın ‘istihbarat’ kadrolarının gizli olması nedeniyle, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı’na yapılan atama ile Korgeneral Pekin’in yeni görev tanımı Resmi Gazete’de yayımlanmadı. Aynı şekilde, terörle mücadelede kritik önemi bulunan ve Korgeneral Nazım Altıntaş’tan boşalan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na yapılan atama da kamuoyuna açıklanmadı. Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na atanan Korgeneral Güler, Ankara Garnizon ve 4. Kolordu Komutanlığı görevinde bulunuyordu. Kara Harp Okulu’ndan muhabere teğmen olarak 1974’temezun olan Korgeneral Güler, “general” olması öncesinde Bosna Hersek Türk Tugayı’nda Komutan Yardımcılığı, 1995-1997 yıllarında Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığı Proje Subaylığı, Napoli’de NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcılığı, Ankara’da NATO Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkez Komutanlığı ve Genelkurmay Tatbikatlar ŞubeMüdürlüğü görevlerinde bulundu. Korgeneral Güler, tuğgeneralliğinde Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistem Plan Koordinasyon Daire Başkanlığı, tümgeneralliğin de Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı, korgeneral rütbesinde de Harita Genel Komutanlığı ve 4. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.
'KOR'LARIN YERİNE 'TÜM'LER GELDİ
Çok sayıda generalin tutuklu durumda bulunması, korgeneral rütbeli kadrolarda önemli değişiklikler yapılmasına yol açtı.
Geçen yıl korgenerallerin bulunduğu 4 göreve bu yıl tümgeneraller atandı:
1. EDOK Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Ömer Necati Özbahadır’ın yerine Tümgeneral Ömer Bayraklı
2. EDOK Eğitim Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi’nin yerine Tümgeneral Metin İyidil
3. EDOK Okullar Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç’ın yerine Tümgeneral Erdal Öztürk
4. Genelkurmay Strateji Daire Başkanlığı’na Tümgeneral Tahir Bekiroğlu’nun yerine Tümgeneral Yavuz Türkgenci görevlendirildi.