4 Ağustos 2011 Perşembe

Sivilleşmede Bir Adım Daha Atıldı

Bu yılki YAŞ'ta Erdoğan'ın masa başında tek oturmasının yanısıra sivilleşme ve demokratikleşmenin önemli bir adımı daha atıldı.
Ankara'da önceki yıllarda Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından açıklanan Yüksek Askeri Şûra kararları bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklandı.

Sever, "Sayın Cumhurbaşkanımız Yüksek Askeri Şûra kararlarını onaylamışlardır" diyerek TSK'nın yeni komuta kademesini açıkladı.

TSK'daki alt terfiler ve diğer atamalar ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurulacak.

Bir süreç olan sivilleşme ve demokratikleşmenin önemli bir adımı olarak okurlarımıza sunduğumuz tartışma yaratan fotoğrafın ardından, ikinci adım YAŞ kararlarının Genelkurmay Genel Sekreterliği yerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklanması oldu.

Kararların açıklanmasının Çankaya Köşkü tarafından yapılması sivilleşme ve demokratikleşme yolunda yaşanan sürecin yeni bir sembolik ifadesi...