1 Ağustos 2011 Pazartesi

Generallerin 10 yıllık telefon ve mesaj kayıtları incelenecek!

Hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla kurulan internet siteleriyle ilgili 'internet andıcı' soruşturması derinleştiriliyor. Emekli Orgeneral Iğsız ve Koramiral Otuzbiroğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 sanığın son 10 yıllık telefon ve mesaj kayıtları incelemeye alındı


Generallerin 10 yıllık telefon ve mesaj kayıtları incelenecek!
YAŞ öncesi Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının görevi bırakmasında büyük etkisi olan 'internet andıcı' soruşturması, geçmişe dönük telefon ve mesaj kayıtları incelenerek derinleştiriliyor. Akşam gazetesinin haberine göre, soruşturma kapsamında savcının, aralarında Ege Ordu Komutanı Org. Nusret Taşdeler ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Hasan Iğsız'ın da bulunduğu 22 kişiyle ilgili 'yakalama kararı' isteminin bugün karara bağlanması bekleniyor.

GÖRÜŞENLER MERCEK ALTINDA
Zekeriya Öz'ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanmasının ardından Ergenekon soruşturmasını üstlenen Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın talebi üzerine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda emekli Org. Hasan Iğsız ve halen tutuklu olan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 sanığın son 10 yıllık görüşme ve mesaj kayıtları incelemeye alındı. Mahkeme kararında '11 sanığın 1 Ocak 2001'den günümüze kadar görüşme süreleriyle birlikte, arayan-aranan, mesaj gönderen, mesaj gönderdiği numaralar ve bu numaraların kütük bilgilerinin tespit edilmesi amacıyla elde edilen bilgilerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı aracılığıyla ilgili operatörlerden temin edilmesi' istendi. Sanıkların görüştüğü herkes mercek altına alınıyor.

HÜCRE YAPILANMASI
Mahkeme milyonlarca telefon kaydını istemesine 'Ergenekon Terör Örgütü'nün hiyerarşik bir yapıya ve katı bir disiplin içerisinde hücre yapılanması içerisinde olması, örgüt üyelerinin gizli görevli kullanma gibi tedbirlerle bu terör örgütünün yapısının deşifresi ile işlemiş oldukları suçun delilleriyle birlikte ortaya çıkartılmasının mümkün olmaması' gerekçesini gösterdi.

45 TELEFON iNCELEMEDE
Mahkeme, tümü hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen 22 sanıktan 11'inin telefonlarını inceleme kararı verdi. Buna göre Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Org. Hasan Iğsız'ın 4, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun 3, Albay Ziya İlker Göktaş'ın 5,  Albay Hulusi Gülbahar'ın 2, Albay Cemal Gökçeoğlu'nun 4, Yüzbaşı Murat Uslukılıç'ın 3,  Binbaşı Cem Şimşek'in 4,  Yarbay Altunay Şahin'in 6, Fatih Koca'nın 4,  Emekli Yarbay Recai Alkan'ın 6,  sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya'nın 4 cep telefonunun 10 yıllık dökümleri inceleniyor.