12 Ağustos 2011 Cuma

GATA'nın 'Andıç Servis'i Hizmete Başladı

Ergenekon ve Balyoz tutuklusu generallerin cezaevinden kurtulmak için yattığı GATA’ya şimdi de ‘andıççı generaller’ sığındı.
Orgeneral Nusret Taşdeler ve Korgeneral İsmail Hakkı Pekin haklarında yakalama kararı çıktıktan sonra GATA’ya yattı. AKP aleyhine kara propaganda amacıyla Genelkurmay bünyesinde oluşturulan, 42 internet sitesi ile ilgili andıç soruşturmasında, 8 generalin de aralarında olduğu 14 sanık hakkında yakalama karar çıkmıştı.
1. Ordu eski Komutanı Hasan Iğsız, emekli Albay Fuat Selvi’nin tutuklanmasının ardından dün de emekli Albay Cemal Gökçeoğlu tutuklandı. Bu gelişmelerin ardından, Balyoz ve Ergenekon gibi darbe yargılaması sanık paşaların cezaevine girmemek için başvurduğu belirtilen GATA’ya, şimdi de andıç şüphelileri yatmaya başladı. Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ile Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Ankara GATA’ya yattı. Orgeneral Nusret Taşdeler’in hakkında yakalama kararı çıktığı tarih olan 8 Ağustos’ta, Ankara GATA’ya göğüs ağrısı, baş dönmesi, halsizlik şikâyetleri ile gittiği öğrenildi.
 
KALYONCU’DAN ZİYARET
Yoğun bakıma yatırılan Taşdeler’in EKG ve kalp enzimi değerlerinin normal sınırlarda çıktığı öğrenildi. 1.5 ay önce de 1 aylık istirahat aldığı belirtilen Taşdeler’in, şimdiki durumunun ise daha iyi olduğu ifade edildi. Kalp fonksiyonlarını gösteren EF değerinin Orgeneral Taşdeler’in iyi olduğunun göstergesi olduğu aktarıldı. Diğer tüm tahlillerin de normal sınırlarda olan Nusret Taşdeler’i, 9 Ağustos’ta Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun da ziyaret ettiği öğrenildi.

Pekin Paşa ’nın ‘intihar riski var’
Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in 24 Temmuz Pazar akşamı Prof. Dr. Aytekin Özşahin tarafından ‘İntihar düşüncesi ile kendine zarar verir’ tanısıyla kliniğe yatırıldığı belirtildi. Ancak, Pekin’in klinikteki VIP bölümünü beğenmediği için kliniğin dışında en üst kattaki asistanlar odasının düzenlenerek buraya yatırıldığı aktarıldı. Bu durumun ‘İntihar riski var’ denilen bir hasta için güvenli olmadığı vurgulandı. Pekin’in yattığı odanın pencerelerinin rahatlıkla açılabildiği ve pencere dışında da koruma amaçlı demir parmaklık olmadığı belirtildi. İntihar şüphesiyle hastaneye yatırılan bir hastanın bu tarz bir odaya alınması ise ‘Pekin’in hasta olmadığı’ şüphesini akıllara getirdi.