9 Ağustos 2011 Salı

ANDIÇ Talimatını Org. Başbuğ Vermiş!

İntenet Andıcında hakkında yakalama kararı çıkarılan Korg. Mehmet Eröz, andıç talimatını Genelkurmay Başkanı'dan aldıklarını itiraf etti. İşte iddianamedeki o bölüm...
İnternet andıcı davasının sanıklarının iddianamede yer alan ifadeleri, hazırlanan çalışmanın dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a sunulduğunu ortaya koyuyordu. İfadelere göre, andıç çalışması bizzat dönemin ikinci başkanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız tarafından koordine ediliyor. Korgeneral Mehmet Eröz, çalışmanın emrini Genelkurmay Başkanı'ndan aldıklarını itiraf ediyor.
Sanık ifadelerine göre, 'andıç' haberinin 4 Şubat 2009'da yayınlanması üzerine siteler hemen kapatılıyor, ancak kısa bir süre sonra tekrar yayına başlıyor. Sitelerin yeniden yayınlanması için ise en tepe olan Genelkurmay Başkanlığı'ndan olur alındığı aktarılıyor.
Sanık Yüzbaşı Murat Uslukılıç, 'internet andıcı'nı Dursun Çiçek'in talimatıyla kendisinin hazırladığını kabul ediyor. Uslukılıç, mart ayının sonuna doğru Dursun Çiçek'in kendi odalarına geldiğini ve "2. Başkan'dan (Hasan Iğsız) 'Olur' aldım. Yeni internet siteleri için bir andıç hazırlayalım." dediğini aktarıyor. Andıcın ana çatısını Dursun Çiçek'in kurduğunu, hazırlayan olarak da kendi imzasının olduğunu belirtiyor. Kendisi imzalamadan önce dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun da andıç hazırlandıktan sonra değişiklikler yaptığını, kanunen uygun olduğuna ilişkin imzayı attığını söylüyor. Uslukılıç'ın ifadesine göre andıç hazırlandıktan sonra dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız'a sunuluyor. Iğsız da 'Komutana arz' notu yazıyor. Çalışmayı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a ise Dursun Çiçek arz ediyor.
Korgeneral Mehmet Eröz, 'internet andıcı' olarak yer alan çalışmanın emrini Genelkurmay Başkanı'ndan aldıklarını itiraf ediyor. 14 Nisan 2009 tarihinde internet andıcına onay alırken yaptıkları incelemede, bu sitelerin hayali isimlere kayıtlı olduğunu fark ettiklerini, yasaya aykırı olduğunu görüp 5651 sayılı yasa gereğince kurmayı planladıkları 4 siteye şube müdürlerinin gerçek isimleri ile kaydolmasını öngördüklerini aktarıyor. İddianamede Eröz'ün verdiği emirle Karargah'taki bilgisayarların bellekleri geri dönüşümü mümkün olmayacak şekilde silindiği belirtiliyor.
Çubuklu: Andıç doğru, paraf bana ait
O dönem tuğgeneral olan Hıfzı Çubuklu, 15 Haziran 2011 tarihli savcılık ifadesinde, kendisine gösterilen andıcın doğru olduğunu kabul ediyor. Andıçtaki parafın kendisine ait olduğunu, parafın yanındaki tarihin 16 Şubat 2009'u gösterdiğini, bu belgenin 1 Nisan 2009'da da ikinci başkan parafıyla Genelkurmay Başkanı'na arz olunduğunu anlatıyor.
HEPSİ İTİRAF ETTİ
Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın, internet andıcının gazetelerde yayınlanmasının ardından Karargah'taki bilgisayar belleklerini silme emrini icra ettiği iddia ediliyor. İsmail Hakkı Pekin de andıçtaki imzasını kabul ediyor. Hasan Iğsız ve Mehmet Eröz ile birlikte oturduğu sırada eski sitelerin kapatılacağı, yerine yeni sitelerin açılacağı yönünde bir konuşma yapıldığını anlatıyor. 430 sitenin takibi sırasında elde edilen bilgilerin resmi olarak kendisine gönderildiğini dile getiriyor. Sanık sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya ise Dursun Çiçek'in Nisan 2009'da veya öncesinde Hasan Iğsız'dan onay aldığını ve tekrar bu sitelerin faaliyete geçirilmesini sağladığını belirtiyor.