9 Ağustos 2011 Salı

8 GENERAL İçin Yakalama Kararı!

Andıç davasında ‘hakkında yakalama kararı olan darbe davası sanığı’ olarak YAŞ toplantısına katılan ve kızak göreve atanan Org. Taşdeler’le birlikte 7’si muvazzaf biri emekli 8 paşa için yakalama kararı çıktı.
 
Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamesini geçtiğimiz hafta kabul ettiği İnternet Andıcı davasında aralarında biri emekli 2 orgeneral, 2 korgeneral, 1 tümgeneral, 1 tuğamiral ve 1 emekli orgeneralin de bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı verdi. Mahkeme, İnternet Andıcı davasını Albay Dursun Çiçek’in yargılandığı Islak imza davasıyla birleştirirken, birleştirilen davanın ilk duruşmasının 12 Eylül 2011 günü yapılmasına karar verdi.

İddianame YAŞ öncesi kabul edildi

AK Parti Hükümetini devirmek için Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde kurulduğu ortaya çıkan Kara Propaganda siteleriyle ilgili İntenet Andıcı davasında dün şok bir karar daha çıktı. İnternet Andıcı iddianamesini YAŞ toplantısından hemen önce kabul eden ancak Ergenekon Savcısı Cihnan Kansız’ın 22 sanık hakkındaki yakalama talebini daha sonra değerlendirmeye karar veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında 6 muvazzaf generalinde bulunduğu 14 sanık hakkında ‘kuvvetli suç şüphesi” nedeniyle yakalama kararı verdi.

Mahkemenin yakalama kararı verdiği isimler şunlar:
komutanlar.20110809075706.jpg


Islak İmza iddianamesi kabul edilip resmen sanık durumuna düştükten sonra YAŞ’ta Ege Ordu Komutanlığı’ndan kızak görev olan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına (EDOK) atanan Orgeneral Nusret Taşdeler

TÜMGENERAL Hıfzı Çubuklu (Genelkurmay Adli Müşaviri)
KORGENERAL İsmail Hakkı Pekin (Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı)
KORGENERAL Mehmet Eröz (Dönemin Harekat Dairesi Başkanı)
TÜMGENERAL Mustafa Bakıcı (Dönemin Bilgi Destek Daire Başkanı)
KORAMİRAL Mehmet Otuzbiroğlu (Dönemin MEBS Başkanı- Balyoz tutuklu sanığı)
TUĞAMİRAL Alaaddin Sevim (Balyoz tutuklu sanığı)
EMEKLİ Orgeneral Hasan Iğsız (Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı)

Dönemin Destek Şube Müdürü Albay Cemal Gökçeoğlu ile 4 Bilgi Destek Şube’nin müdürleri Albaylar Sedat Özüer, Fuat Selvi, Hulusi Gülbahar, Ziya Ülker Göktaş

Sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya.

Sanıklar hakkında adli kontrol uygulamasını yeterli bulmayan Ergenekon Mahkemesi heyetinin, CMK 100. madde kapsamındaki “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütünü yönetmek ve üye olmak, kuvvetli suç şüphesi, delilleri karartma durumu” gerekçelerini göz önüne alarak yakalama kararı verdiği açıklandı. Kararına göre, 14 sanık görüldükleri yerde gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarılacak. Yakalama kararı yüzlerine okunacak sanıklardan emekliler Silivri Cezaevi’ne, muvazzaflar ise Hasdal Askeri Cezaevi’ne konulacak.

İlk duruşma 12 Eylül’de yapılacak

İnternet Andıcı davasını Albay Dursun Çiçek’in yargılandığı İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla da birleştiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, birleştirilen davaların ilk duruşmasının 12 Eylül 2011 günü yapılmasına hükmetti. olarak belirledi. Bu tarihte İnternet Andıcı sanıklarıyla “İrticayla Mücadele Eylem Planı” davasının sanıkları aynı duruşma salonunda hakim karşısına çıkacak.
‘Kara propaganda’ya Andıç zırhı giydirildi

İnternet Andıcı iddianamesini yazan Ergenekon Savcısı Cihan Kansız, “İnternet andıcının yeni internet siteleri kurularak kara propaganda aracı olan önceki internet sitelerinin gayri hukuki faaliyetlerinin üzerine gidilmesini engellemek, üzerine gidilse bile bu sitelerin hukuka uygun çalıştığı izlenemini vermek, kısacası bu sitelere hukuki bir zırh oluşturmak gayesini güttüğü, yine bu andıcın diğer bir amacının ise yıllardır yürütülen ve örgüt için önemli olan internet siteleri faaliyetlerinin bitirilmek yerine, kaldığı yerden yürütülmesini sağlamak” için hazırlandığını iddia etmişti.

Yüzbaşı Murat Uslukılıç ifadesinde “Dursun Çiçek 2. Başkan Hasan Iğsız’dan andıç için olur aldı. Andıcın çatısını bizzat Çiçek kurdu. Ben de yazdım ve altını imzaladım. Daha sonra da Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu üzerinde düzeltmeler yaptı. 2. Başkan’ın onayından sonra Dursun Çiçek, andıcı İlker Başbuğ’a arzetti” dedi. Dursun Çiçek de ifadesinde “Murat Uslukılıç’ın ifadesi doğru. O dönem Genelkurmay 2. Başkanı olan Hasan Iğsız’dan andıç hazırlanması konusunda olur aldım” dedi.

İfade veren isimler, İnternet Andıcı’nın Genelkurmay Başkanı’nın talimatıyla yapıldığını açıkadı. Andıcın hazırlandığı dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’du. Hıfzı Çubuklu “Bu belge 1 Nisan 2009’da da ikinci Başkan parafıyla Genelkurmay Başkanı’na arz olundu” derken, Korgeneral Mehmet Eröz “İnternet Andıcı olarak yer alan çalışmanın emrini Genelkurmay Başkanı’ndan aldık” dedi.

Ergenekon Savcısı Kansız, yakalama kararı çıkan muvazzaf generallerin andıç sürecindeki görevlerini tek tek sıralamıştı. İddianamede, sanık generaller için “Hükümeti devirmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Çiçek: Siteler bana bağlıydı

Albay Dursun çiçek, İnternet Andıcı’yla ilgili ifadesinde “Andıcın hazırlanması için Hasan Iğsız’dan oluru kendisinin aldığını, İnternet Andıcı’nın çatısını kendisinin kurduğunu” anlattı. Albay Çiçek, daha önce reddettiği Kara Propaganda sitelerinden hepsinden sorumlu olduğunu da bu ifadesinde kabul etti. Çiçek “Geçmiş dönemdeki bütün internet siteleri görev yaptığım şubeye bağlı olmasından dolayı andıcın ana yapısını ben hazırladım” dedi. Çiçek böylece 2007’nin sonuna kadar aralarında ‘irtica.org’un da oldu bü-tün Kara Propaganda sitelerinin kendisine bağlı olduğunu kabul etti.