18 Haziran 2010 Cuma

Sıcak takibe devam

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un haftalık olağan görüşmesinden teröre karşı sıcak takibe devam kararı çıktı.

Başbakanlık Merkez Bina’da yapılan görüşmenin ana gündem maddesi terör olayları oldu. Orgeneral Başbuğ, Erdoğan’a önceki gün yapılan sınır ötesi sıcak takip, hava harekâtı ve Güneydoğu’daki operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 2 yıldır yapılmayan sıcak takibin gerektiğinde tekrarlanması yönünde fikir birliğine varıldı. Görüşmede, önceki hafta yapılan güvenlik zirvesinde alınan kararlar ışığında, istihbarat paylaşımının etkin bir şekilde uygulanmasının gerekliliği de gündeme geldi. Görüşmenin bir diğer maddesi de İsrail’e uygulanacak yaptırımlar oldu. Kademe kademe uygulanacak yaptırımların ana eksenini askeri işbirliği anlaşmaları oluşturduğu için önceki gün yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde alınan kararlar üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Genelkurmay, Şırnak Uludere’ye yapılan saldırı sonrası başlayan sınır ötesi harekatta ölü ele geçirilen terörist sayısının 4’ten 5’e yükseldiğini bildirdi. Teröristlerle birlikte ele geçirilen malzemelere ek olarak; 18 mühimmatıyla birlikte 1 adet RPG-7 Roketatar ve 25 el bombası bulundu.

4 terörist öldürüldü 1 er yaralandı
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde arazi tarama çalışmaları sırasında PKK’lı teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu da bir er yaralandı. Erzincan ve Gümüşhane’de Jandarma’nın yaptığı arazi taraması sırasındaysa teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada 3 terörist ölü 2 terörist sağ olarak ele geçirildi. Her iki ilde de operasyonlara devam ediliyor.

Sivil esas duruş
GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Tayyip Erdoğan ile haftalık görüşmesini yapmak üzere Başbakanlık Merkez Bina’ya gelişinde Başbakanlık’taki Genelkurmay İrtibat Subayı Albay Namık Altıparmak tarafından sivil kıyafetle esas duruşta karşılandı. Görüşme 55 dakika sürdü.