21 Haziran 2010 Pazartesi

Başbakan Erdoğan: Kanlı Saldırılar Ülkemizin, Milletimizin İstikametini Değiştiremeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'de şehit olan 11 asker için Van Ferit Melen Havaalanı'nda düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Terörün Türkiye'yi yolundan döndürmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiç bir zaman teslim olmayacağız. Bu tür kanlı saldırılar ülkemizin, milletimizin istikametini değiştiremeyecek, Türkiye'yi büyüme ve güçlü itibarlı bir devlet olma hedefinden bir milim dahi uzaklaştıramayacaktır." dedi.

Konuşmasında teröristler, şehitler, şehit yakınları, Türk Silahlı Kuvvetler mensupları ile vatandaşlara mesaj veren Erdoğan, "Acımız çok büyük hüznümüz dağlar kadar. Ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek. Göz yaşımızı içimize akıtacak bugün hainleri hainleri sevindirmeyeceğiz. Bizler alelade bir toprak parçasının üzerinde yaşamıyoruz. Evet bu topraklar farklıdır. Bu topraklar mübarektir. Bu topraklar 73 milyonun canının bir parçasıdır, vatandır, vatanımızdır. Bu toprakların her bir karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışına, her bir zerresine, her bir hücresine ecdadımızın kahramanlık destanları kazınmıştır. Vatan bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Ecdat bu vatan topraklarını çiğnetmemiştir bugün de yarın da göğsümüz siper olacak, bu vatan toprakları çiğnenmeyecektir.

Bu milletin her bir ferdi ile dostça, arkadaşça, kardeşçe, omuz omuza, kahramanca verdiği istiklal mücadelesi, bu vatanın bu toprağın bu ülkenin ve bu milletin sarsılmaz çimentosununu karmıştır. Buradan çok net bir biçimde ifade ediyorum. Kazanamayacaklar, hiç bir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. " dedi.

Yılgınlığa düşmediklerini, hiç bir zaman ümitsiz olmadıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiç bir zaman teslim olmayacağız. Bu tür kanlı saldırılar ülkemizin, milletimizin istikametini değiştiremeyecek, Türkiye'yi büyüme ve güçlü itibarlı bir devlet olma hedefinden bir milim dahi uzaklaştıramayacaktır. Bu hain saldırılar kardeşliğimizi, dayanışmamızı yıpratamayacak, güvenlik güçlerimizin moralini, azmini, kararlılığını bozamayacaktır. Kahramanca bu toprakları savunacağız. Düşmana inat, teröre inat, fesat odaklarına inat direnecek, onlara inat kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü daha da yücelteceğiz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehitlere şöyle seslendi: " Aziz şehitler, sizin ölüler olmadığınızı biliyoruz. Sizi bugün sadece ebediyete değil o en yüce makama, o en yüksek mertebeye uğurluyoruz. Gözünüz arkada kalmasın. Sizin bıraktığınız emaneti, tıpkı sizin gibi canımızla, kanımızla namusumuz ve şerefimizle sahip çıkacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Sizler ecdadımıza mahcup olmadınız. Sizler bu milletin aziz şehitlerine mahcup olmadınız. Biliniz ki bizler de sizlere mahcup olmayacak hatıranıza namahrem elinin musallat olmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Sizler kahramanlığınızla, fedakarlığınızla, gözüpekliğiniz, yiğitliğinizle isimlerinizi bu toprakların şanlı tarihine silinmeyecek şekilde yazdırdınız. Emin olunuz sizin yaktığınız kandiller yolumuzu aydınlatacak, sizin kor ateşiniz istikbalimizin teminatı olacaktır."

Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ile vatandaşlara ise şu şekilde seslendi: "Ey şehit annesi ve ey şehit babası. Yüreğinizin dağlandığını biliyoruz. Canınızdan can koptuğunu biliyoruz. Düşmanı sevindirmemek için sessizce ağladığınızı göz yaşınızı yüreğinizin derinliklerine akıttığınızı biliyoruz. Şundan emin olunuz; sizin kahraman yavrularınız bugün artık bu milletin yavruları olmuştur. Sizin kahraman yavrularınız bu aziz milletin sinesinde bir gurur abidesi olarak ebediyyen yaşayacak ve yaşatılacaktır. Sizin büyüttüğünüz yetiştirdiğiniz, asker eylediğiniz Mehmetler bugün yücelerin en yücesi mertebeye ulaşmıştır. Sevgili vatandaşlarım, aziz milletim, sizler de müsterih olunuz, aziz şehitlerimizin yükselttiği bu bayrak yurdumuzun her bir köşesinde şanla, şerefle ebediyyen dalganalanacaktır. Terör güçlenen Türkiye'yi kararlılığında asla döndüremeyecek, kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Türkiye'nin istikrarına, huzuruna, kardeşliğine kast eden bu taşeronlara, bu figüranlara kürşı kahraman silahlı kuvvetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken cevabı verecektir. Hayır dualarınızı Mehmetçiklerimizden esirgemeyin. Şehitlerimize hakkınızı helal edin. Bu aziz millet şehitlerinden razıdır. Allah da onlardan razı olsun. Şehitlerimizi ebediyete uğurlarken milletçe başınız sağ olsun diyor, kendilerine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."