2 Ocak 2012 Pazartesi

Org. Başbuğ'la İlgili TARİHİ KARAR?

İnternet Andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tarihi bir karara imza attı. Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 
İnternet Andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi.

Bu karar, Başbuğ hakkında suç duyurusu anlamına geliyor. Savcılık, Başbuğ'un İnternet Andıcı hazırlanmasında sorumluluğu bulunduğu yönünde karar verirse eski Genelkurmay Başkanı hakkında iddianame tanzim edilip mahkeme karşısına çıkarılacak. İnternet Andıcı davasında sanıklar, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız, Korgeneral Mehmet Eröz ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç, sitelerin İlker Başbuğ'un bilgisi dahilinde faaliyet yürüttüğünü anlatmıştı.

Korgeneral Mehmet Eröz, 'İnternet Andıcı' emrini dönemin Genelkurmay Başkanı'nın verdiğini itiraf etmişti. İddianameye giren ifadesinde sanık Yüzbaşı Murat Uslukılıç da, kapatılan sitelerin tekrar açılması için andıcı Albay Dursun Çiçek'in talimatıyla hazırladığını anlatmıştı. Uslukılıç, Dursun Çiçek'in odalarına gelerek, "2. Başkan'dan (Hasan Iğsız) 'olur' aldım. Yeni internet siteleri için bir andıç hazırlayalım." dediğini belirtmişti. Uslukılıç'ın ifadesinde andıcın dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız'a sunulduğunu, Iğsız'ın da 'Komutana arz' notu yazdığını ifade etmişti. Uslukılıç, çalışmayı dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a Dursun Çiçek'in arz ettiği kaydetmişti. Genelkurmay Adlî Müşaviri Hıfzı Çubuklu da savcılık ifadesinde, andıcın doğru olduğunu kabul ederek parafın kendisine ait olduğunu, parafın yanındaki tarihin 16 Şubat 2009'u gösterdiğini, bu belgenin 1 Nisan 2009'da da İkinci Başkan parafıyla Genelkurmay Başkanı'na arz olunduğunu anlatmıştı.

'İnternet Andıcı' davasında dün eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Başbuğ da dahil, eski Genelkurmay başkanları hakkında verilen takipsizlik kararının incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı. Adem Çevik isimli vatandaş, İlker Başbuğ'un Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu Meclis'e girmemesi için aradığı haberi ve eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in internete düşen ses kaydından sonra bu isimler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Balyoz soruşturmasına da bakan savcı Hüseyin Ayar'ın yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti.