25 Ocak 2012 Çarşamba

Yüz Nakli TSK'nın da Dikkatini Çekti

Antalya'da yapılan ve dünyanın da gündeminde geldiği yüz ve organ nakli yapan ekibi Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de aramış. İşte arama nedeni:
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın kendilerini, ''Hoş geldiniz'' diyerek karşıladığını bildirdi.

Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, Akdeniz Üniversitesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Koçak basın toplantısı düzenledi.

Yrd. Doç. Dr. Özkan, yaptığı konuşmada, ameliyattan sonra dördüncü günün de sorunsuz şekilde tamamlandığını anlattı. Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özkan, ''Hoş geldin yeni hayatına Uğur demek isterken Uğur bizden önce davrandı ve bize 'Hoş geldiniz' dedi. Sesi biraz boğuktu, bizim için çok yeterliydi'' diye konuştu.

Uğur Acar'ın susadığını, acıktığını anlattığını söyleyen Özkan, her şeyin yolunda gittiğini, bir sorun yaşamadığını ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Özel Aradı

Sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in kendilerini aradığını anlatan Özkan, ''Genelkurmay Başkanımız yurt dışındaymış. Kendisi bizi aramak istemiş ama mümkün olmamış. Bugün Ömer Hoca'yı aradı. 'İnşallah bu gazilerimiz için de bir ümit kapısı' şeklinde konuşmalarda bulundu'' dedi.