31 Ekim 2011 Pazartesi

Balyoz tutuklusu albaya 2 gün izin

BALYOZ davasında 2009 yılından bu yana tutuklu bulunan Deniz Kurmay Albay Tayfun Duman, vefat eden annesi Ayten Duman’ın bugün İzmit’te yapılan cenaze törenine özel izinle katıldı. İzmit Yeni Cuma Camii’nde öğleleyin kılınan cenaze namazına Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, amiral ve subaylar da katıldı.

Donanma Komutanlığı Harp Filosu’nda görev yapan tutuklu Deniz Kurmay Albay Tayfun Duman’ın İzmit’te oturan annesi 77 yaşındaki Ayten Duman dün vefat etti. Yüksek tansiyona bağlı rahatsızlık nedeniyle ölen Ayten Duman’ın cenazesinin bugün öğle saatlerinde kaldırılması kararlaştırılırken, Kurmay Albay Tayfun Duman’ın avukatı, müvekkilinin cenazeye katılabilmesi için izin isteminde bulundu. İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği 2 günlük izinle cezaevinden çıkan Deniz Kurmay Albay Tayfun Duman, annesinin İzmit Fevziye Camii’nde öğleyin kılınan cenaze namazına katıldı.

KOMUTANLAR DA GELDİ

Ayten Duman’ın cenaze törenine, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, bazı amiral ve subaylar ile Deniz Kurmay Albay Tayfun Duman’ın arkadaşları, Duman ailesinin akrabaları ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenazeye Deniz Kuvvetleri eski komutanlarından emekli Oramiral Uğur Yigit de çelek gönderdi.

Cenaze namazı öncesi Albay Tayfun Duman’ın 9 yaşındaki kızı Elif’, babasının yanından ayrılmadı. Namaz sıasında da Kurmay Albay Tayfun Duman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel ve Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in arasında saf tuttu. Kurmay Albay Tayfun Duman, namaz ardından da annesinin tabutunu cenaze aracına kadar omuzladı.

Çok üzgün olduğu gözlenen ve herhangi bir açıklama yapmayan Kurmay Albay Tayfun Duman yarın cezaevine dönecek.