16 Eylül 2010 Perşembe

O albay emekliliğini istedi

Asker ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesine yönelik soruşturma kapsamında evi aranan ve çok sayıda devlete ait gizli belge bulunan Albay İbrahim Sezer'in emekliliğini istediği öğrenildi.

Fuhuş çetesine yönelik operasyon kapsamında evinde arama yapılan Albay İbrahim Sezer'de birçok belge ve görüntü ele geçirilmişti. Savcılığın isteği üzerine TÜBİTAK'ın hazırladığı raporda Sezer'in evinde bulunan çok sayıda belgenin 'devlete ait gizli belge' olduğunu rapor etmişti.

Sezer'in geçtiğimiz günlerde emekliliğini istediği belirtildi. Deniz Harp Okulu'nda görevli olan Albay Sezer'in emeklilik dilekçesi Deniz KuvvetleriKomutanlığı'na gönderildi. Ancak bu taleple ilgili şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

Savcı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturmada bugüne kadar aralarında askerlerinde bulunduğu 23 kişi tutuklandı. 100'e yakın askeri personel ise savcı Seçen'in talimatıyla merkez komutanlığında ifade verdi. Tuğamiral Türker Ertürk, Tümamiral H. Mücahit Şişlioğlu, Koramiral Deniz Cora ile TümamiralRamazanCem Gürdeniz de müşteki sıfatıyla ifade vermişti.