16 Eylül 2010 Perşembe

27 yıl hiç konuşmadı. Sırlarıyla öldü!

Darbenin sorumluları hakkındaki suç duyuruları devam ederken, 12 Eylül’ün MİT Müsteşarı Bülent Türker’in de yargılanması istendi. 27 yıl önce emekli olan ve hiç konuşmayan Türker, 5 ay önce sırlarıyla birlikte öldü.

Darbenin sorumluları hakkındaki suç duyuruları devam ederken, Eşitlik ve Demokrasi Partisi,12 Eylül döneminin MİT Müsteşarı emekli Korgeneral Bülent Türker’in de yargılanmasını istedi. 27 yıl önce emekli olan ve bugüne kadar 12 Eylül dönemi ve yaşadıkları konusunda hiç konuşmayan Bülent Türker, yaklaşık 5 ay önce sırlarıyla birlikte ölmüştü.

1973-74 yılları arasında MİT’te Müsteşar vekilliği yapan Türker, 19 Kasım 1979 ile 27 Şubat 1981 arasında da Müsteşarlık görevinde bulundu. Türker, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’in ‘’MİT darbeyi hükümete haber vermedi’’ dediği 12 Eylül 1980 tarihinde de Müsteşarlık görevinde bulunuyordu.

Yıllar sonra eski MİT mensuplarından Bülent Rusçuklu, “Demokrat Parti’den 12 Eylül’e” adını taşıyan kitabında, Kenan Evren’in darbeden iki önce Müsteşar Bülent Türker’i makamına çağırıp, “48 saat sonra yönetime el koyacaklarını” söylediğini yazdı.

27 YIL HİÇ KONUŞMADI…
Kenan Evren’in damadı MİT mensubu Erkan Gürvit de Türker’in dönemin Başbakanı Demirel’e “İşlerin kötüye gittiğini” söylemiş olabileceğini belirterek, ‘’12 Eylül MİT için milat değildir. Haber verip vermediğini bilmiyorum ama tahminim, Bülent Türker, Demirel’e işlerin kötüye gittiğini söylemiştir’’ açıklamasını yapmıştı.

84 yaşında ölen ve 1983 yılında emekli olan Türker, 27 yıldır hiç konuşmadı ve yaklaşık 5 ay önce, 30 Mart günü hayatını kaybetti. Türker, 6. Zırhlı Tugay Komutanlığı, 19. Piyade Tümen Komutanlığı, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.