27 Eylül 2011 Salı

ŞEHİTLERE SON VEDA

Belenoluk Jandarma Karakolu’nda PKK saldırısı sonucu şehit olan 6 asker memleketlerinde düzenlenen törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı

ŞEHİTLERE SON VEDA
Özlem Canbulat ile kızı Beyza Canbulat, şehidin kardeşleri Emine Dinçol ve Mustafa Canbulat uzun süre fotoğrafını ve tabutunu öpüp elleriyle okşadı.

Birbirimize doyamadık

Belenoluk Jandarma Karakolu’na, PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat, memleketi İzmir’in Bayındır İlçesi Zeytinova Beldesi’nde, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Beldedeki sokaklar Türk bayraklarıyla donatılırken, şehidin 16 aylık kızı Berra’nın, her şeyden habersiz çevresinde olup bitenlere bakması, yürekleri dağladı. Acılı eş Özlem Canbulat, “Nurlar içinde yat. Birbirimize doyamadan gittin” diyerek feryat etti. Babasını teröre kurban veren 14 yaşındaki Beyza Canbulat da “Babam ölmedi. Onları güldürmeyeceğim ama dayanamıyorum” dedi.

42 gün sonra ona sarılacaktı
Belenoluk Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit düşen jandarma er Adem Yörük’ün cenazesi, Antalya’nın Korkuteli ilçesinde toprağa verildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze törenin öncesi şehidin naaşı yaklaşık 1 kilometre omuzlarda taşıdı. Merkez Camii önünde katafalka konulanan Yörük’ün tabutunun başına ilk olarak baba İlyas Yörük geldi. Baba Yörük oğlunun tabutunun başında gözyaşlarını sildi ve ağlamayacağına söz verdi. Ardından anne Meryem Yörük, askerin yardımıyla kalabalığın içinden oğlunun tabutuna ulaştı ve şehit düşen oğlunun tabutunu son kez öptü. Şehit Er Adem Yörük’ün 42 gün sonra terhis olmasıyla birlikte evlilik hayalleri kurduğu nişanlısı 20 yaşındaki Özlem Karadağ, şehidin fotoğrafıyla birlikte cenazenin yanına geldi. Şehidin fotoğrafını sımsıkı kucağında tutan Karabağ nişan yüzüğünün takılı olduğu sağ elini şehidin tabutunun üzerinden hiç ayırmadı.  Merkez Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Şehit Er Adem Yörük’ün cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

‘Komutanlara söyleyin askerleri öldürtmesinler’

Şehit olan askerlerden Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen, memleketi Konya’da, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.
Anne Fadime Türkmen, nişanlısı Kezban Göktaş ve kardeşleri Nermin ve Merve Türkmen tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Küçük kardeşi Nermin’in “Ağabeyimi böyle al bayraklara mı sarıp gönderecektiniz’ diyerek ağlaması, görenleri duygulandırdı. Vali Aydın Nezin Doğan, baş sağlığı dilemek için törende Türkmen ailesi’nin yanına gitti. Bu sırada Şehidin kızkardeşi Nermin Türkmen, Vali Doğan’a “Bunlar hep askerleri öldürüyorlar. Komutanlara söyleyin askerleri öldürtmesinler’ diyerek göz yaşı döktü.

5 bin kişi uğurladı
Şehit düşen 6 askerden 21 yaşındaki Jandarma Er Ömer Dursun, memleketi Sinop’ta gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde şehit annesi Gülizar Dursun oğlunun tabutu başında gözyaşı döktü. Şehidin iki ağabeyi de tören sırasında fenalık geçirdi. Terhisine 70 gün kala şehit olan er Ömer Dursun’un cenazesi, öğleleyin kılınan cenaze namazının ardından Darıözü Köyü’nde defnedildi.

Düğün öncesi son görüşme
Şehit olan 6 askerden er Önder Turgay, İzmir’de toprağa verildi. Teröristlerin saldırısı sırasında uzun namlulu silahla nöbetçi kulübesinde ilk şehit ettikleri asker olan Turgay’ın, saldırıdan kısa süre önce o gece düğünü olan yakınlarını aradığı, nöbete gideceğini belirterek onlara mutluluk dilediği, saldırı haberinin gelmesiyle düğünün yarıda kaldığı ortaya çıktı. Cenaze töreni öncesinde ise terörist saldırısını protesto eden gruba, şehit askerin bazı yakınları tepki göstererek, “Siz böyle yaptığınız sürece bu kan devam edecek. Esas vatan haini sizin gibiler. Erkekseniz dağa çıkın, Bunu parti meselesi haline getirmeyin. Başbakan’a da, Demirtaş’a da sesleniyoruz, gelsin gencimi geri versin” dedi.

Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi
Siirt’in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 6 askerden Jandarma Onbaşı 20 yaşındaki Recep Gök, memleketi Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Akçayol Köyü’nde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde anne Fatma, baba Hüseyin oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşları dökerken yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Halası 20 yıl önce PKK’ya katıldı
Babası Hüseyin Gök’ün Akçayol Köyü’nde geçici köy korucusu olan şehit Gök’ün halası Emine Gök’ün 20 yıl önce PKK’ya katılmak üzere dağa çıktığı belirtildi. Hala Gök’ün PKK’nın üst sorumlularından olduğu ve örgütte ’Rujen Jirki’ kod adını kullandığı öğrenildi.