22 Ekim 2010 Cuma

Tezkeresi Gelen Askerin Sır İntiharı

Hakkari'in Yüksekova İlçesi Kamışlı Karakolu'nda vatani görevini yapmakta olan 1989 doğumlu Vural Erginkan teskeresine üç gün kala intihar etti.

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Yeniceoba Kasabası Eski Mahale'sinde oturan Erginkan ailesi aldığı acı haberle yıkıldı. İntihar olayı Hakkari Yüksekova İlçesi Kamışlı Karakolunda meydana geldi. Asker arkadaşı Nezir G.'nin anlattığına göre olay şöyle meydana geldi; "Akşam geç saatlere kadar birlikte eğlendik. Teskeresi dolacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Hiç bir sorunu yoktu, gayet neşeli ve sakindi. Gece yatıktan sonra sabah saat 06:30 da silah sesiyle uyandık ve Vural Erginkan'ın yatakhanede kendi silahıyla intihar etiğini gördük. Hemen komutanlara durumu haber verdik."

İNTİHAR ETMESİ İÇİN HİÇ BİR SEBEP YOKTU
Olay sonrası askeri savcının otopsi yaptığını belirten arkadaşları sonucun intihar ettiği yönünde olduğunu ve bu raporların ailesine verildiğini belirtti.

Vural Erginkan'ın cenazesi Hakkari'den Ankara'ya uçakla getirildi. Oradan Yeniceoba'ya karayoluyla götürülen cenaze ikindi namazı sonrası Yeniceoba mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Yeniceoba Belediyesi Başkanı İlyas Kara, Cihanbeyli Jandarma Garnizon Komutanı Yzb. Ali Kösem ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Defin sonrası baba Mehmet Erginkan, annesi Ayşe Erginkan sinir krizi geçirdi. Yakınları iki erkek bir de kız kardeşi olan Vural Erginkan'ın bekar olduğunu sivil hayata sakin ve kendi haline bir insan olduğunu belirtiler. Annesiyle iki gün önce görüştüklerini ve salı günü ailesiyle olacağından dolayı mutlu olduğu açıkladılar. Ailesi ve yakınları intihar etmesi için herhangi bir neden görmediklerini ve intiharın sebebini bilemediklerin söylediler.