26 Ekim 2010 Salı

Kozmik bilgiler yurtdışına sızdı

SABAH'ın manşete taşıdığı fuhuş ve şantaj çetesinin, devlet sırrı niteliğindeki belgeleri yurtdışına sızdırdığı ortaya çıktı. MİT ve askeri istihbarat, yabancı 3 kadının peşinde

Deniz Kuvvetleri, Donanma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında yapılanan fuhuş çetesinin devletin çok gizli belgelerini ele geçirip yurtdışına sızdırdığı ortaya çıktı. Ege Denizi'nde keşif, gözetleme, tespit ve teşhise yönelik olarak hazırlanan Uzun Ufuk Projesi, Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (GENESİS) Projesi ve Denizaltı Savunma Harbi (DSH) ve Karakol Gemisi Projesi olarak başlatılan MİLGEM Projesine ilişkin çok gizli bilgilerin sızdırılan projelerden olduğu tespiti yapıldı. Kozmik bilgilerin yabancı istihbarat birimleri ile irtibatlı olduğu belirlenen 3 yabancı hayat kadını tarafından sızdırıldığının tespit edilmesi üzerine istihbarat birimlerinin devreye girdiği öğrenildi. İstihbarat birimleri belgeleri sızdırdığı tespit edilen Rus, Ukrayna ve Azeri uyruklu 3 hayat kadınını izlemeye aldı. SABAH'ın 10-11 ve 12 Eylül tarihlerinde manşetlere taşıdığı fuhuş çetesi yapılanmasına tam 45 gün sonra art arda operasyonlar yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği arama kararı ile "fuhuşa aracılık ettikleri, elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik'' soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 9 ilde büyük bir operasyon gerçekleştirildi.

HAYAT KADINI AJANLAR
Ancak tüm bu gelişmelerin yanında ortaya çıkan bir gerçek herkesi şoke etti. Fuhuş çetesinin çok gizli bilgileri yurtdışına kaçırdığı ortaya çıktı. Çetenin bunun için Karadeniz'de kıyısı bulunan ülke istihbarat birimleri ile yakın ilişki içinde olduğu tespit edilen İnesa, Lia Rahmatova, Nona Burduli isimli hayat kadınlarını kullandığı belirlendi. Operasyonun sadece Emniyet tarafından yürütülmediği, savcılığın talebi üzerine MİT ve askeri istihbaratın devreye girdiği öğrenildi.

ŞOK GERÇEK
İstihbarat birimlerinin ilk belirlemelerine göre çete, Deniz Kuvvetleri'nin stratejik savunma projelerine ilişkin ayrıntıları yabancı ülkelere sızdırdı. Ege Denizi'nde keşif, gözetleme, tespit ve teşhise yönelik olarak hazırlanan Uzun Ufuk Projesi, Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (GENESİS) Projesi ve Denizaltı Savunma Harbi (DSH) ve Karakol Gemisi Projesi olarak başlatılan MİLGEM Projesine ilişkin çok gizli bilgilerin yurtdışına sızan projeler arasında bulunduğu tespit edildi.

G.KURMAY: GİZLİ BELGELER
Genelkurmay Başkanlığı, bir süre önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, fuhuş operasyonlarında elde edilen belgelerle ilgili "Devlet güvenliğini içeren gizli bilgiler" uyarısında bulunmuştu. Genelkurmay'dan önce TÜBİ- TAK da savcılığın talebi üzerine yaptığı incelemede belgelere ilişkin "orijinal ve devlet sırrı" tespitinde bulunmuştu.

Çeteden 'özel iletişimle' transfer!
Sabah'ın 10 Eylül'deki 'Genç Subaylar Çete Kıskacında' manşet haberinde çok sayıda amiral ve generali kıskaca alan, şantajla devletin çok gizli bilgilerine ulaşan fuhuş çetesinin bilgi transferini yaparken aldığı önlemler de yer almıştı.

Fotoğraf makinesi hafıza kartları kullanılacak, cihaza kopyalama yapılmayacak.
CD, DVD, cep vb kullanılmayacak.
Bilgilerin depolanması için usp ve hard diskler şifreli olarak saklanacak.

Bilgi transferi kurum dışında tercihen sahibi tanıdık olan restoran- cafe'lerden gerçekleştirilecek.

İfadeye çağrıldı
Soruşturmada Poyrazköy davası sanığı da olan Tuğamiral Şafak Yürekli'nin ifadeye getirilmesi istendi. Dava açıldığında kurmay albay olan Yürekli geçen YAŞ'ta tuğamiralliğe terfi etmişti. Poyrazköy davasının bazı belgelerinde Yürekli için "Bizim çocuk" deniliyor.