26 Ekim 2010 Salı

'Alçakça iftira'

Poyrazköy davasında Ekim ayında savunma yapan Tuğgeneral Yürekli, askeriye içerisinde bazı mihraklar tarafından vatanını milletini seven kişiler hakkında CD oluşturulduğunu savundu. Yürekli, kendisi hakkındaki iddiaların ise amiralliğe yükselmesini engellemek için yapıldığını öne sürdü. Yürekli ifadesinde şunları söyledi: ‘’Tarafıma yöneltilen tüm suçlamalar tanımadığım kişiler tarafından, bilgisayarlarda ‘yazan’ ve ‘son kaydeden’ diye ismimin yer almasından kaynaklanıyor.

İsteyen bir kişi internetten 3 saniye içinde indirdiği bir programla istediği kişinin ismini yazıyor. Ama bunun delil olmayacağı Microsoft tarafından açıklandı. İhbarcı kişi, benim Marmaris’teki çalışma odamın detaylarını, arkadaşlarımın çalışma odalarının detaylarını bilmektedir.

Akrabalarını bile tanımaktadır. İmzasız, isimsiz bir maille burada huzurlarınızdayız. Delil olarak ifade edilen CD’ler önceden hazırlanmıştır. Daha sonra ilgili şahıslarca hedef seçilen kişilerin odalarına yerleştirilmiştir.” Duruşmada, hakim Yürekli’ye, ‘’Kafes eylem planında, fuhuş çetesinden bahsediliyor. Sizin de ifadenizin alınacağı söyleniyor.

Doğru mudur?’’ diye sordu. Yürekli, ‘’Böyle alçakça bir şey yoktur. Kesinlikle böyle bir şeyde yer almam. Atatürk’ün askerleri böyle bir oluşumda yer almaz. Biz çocuklarımıza helal para götürüyoruz.’’ cevabını verdi.

AĞUSTOS’TA TERFİ ETTİ
Soruşturma kapsamında ifade veren ancak tutuklanmadığı için Yüksek Askeri Şura’da terfi listesine giren Şafak Yürekli geçtiğimiz Ağustos’ta Tuğgeneral oldu.