26 Ekim 2010 Salı

Aygan'dan bomba açıklamalar

PKK-JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'dan olay yaratacak açıklamalar.

PKK itirafçısı JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan, 1993’te Bingöl’de 33 erin şehit edilmesi olayının PKK ve JİTEM işbirliği faaliyeti olduğunu ileri sürdü.

Bingöl’de 24 Mayıs 1993 tarihinde şehit edilen silahsız 33 er ile ilgili olarak PKK ve Jitem itirafçısı Abdülkadir Aygan şok ifadelerde bulundu. Siyasi sığınmacı olarak yaşadığı İsveç’tan katılan NTV’deki programa katılan Aygan, olayın PKK ve JİTEM işbirliği faaliyeti olduğunu ileri sürdü. Olayla ilgili Diyarbakır Savcılığı’nın İsveç Adalet Bakanlığı aracılığı ile gönderdiği sorulara verdiği yanıtları anlatan Aygan’ın şunları söyledi:

“Savcıların bana gönderdiği sorular arasında 33 er olayı ile ilgili sorular da vardı. Olay Şemdin Sakık’ın üzerine atılıyor, fakat onunla hiçbir ilgisi yok. Zaten kendisi o olaydan beraat etti. Olayın esas failleri şu anda bir Avrupa ülkesinde yaşıyor. İsimleri de cisimleri de belli. Bu olay o dönemde yapılan barış sürecini baltalamak için yapılan bir JİTEM-PKK işbirliği faaliyetidir.”

Aygan, olayla ilgili geçtiğimiz yıl yapılan bir röportajda da şunları söylemişti:
”33 erin şehit edilmesi olayını yapan ve tebrik eden de yine Abdullah Öcalan’dır. Olayı yapan grubun birinci komutanı şu an yaşamıyor. İkinci komutanı ise halk arasında Miro ve Yılmaz olarak bilinen soyismi Kaya olan kişidir. Şu anda Almanya’da yaşıyor. Ya cezaevinde ya da dışarıdadır.” Geçen yılki röportajında Gaffar Okkan sukiastine de değinen Aygan şunları söylemişti:

”Diyarbakır Jitem TİM Komutanı Zahit Engin, Gaffar Okan hakkında küfür ediyordu. Ağzına geleni söylüyor küfür ediyordu. Birkaç kez emniyet mensupları JİTEM’in tetikçilerini yani başıboş serserilerini, Saraykapı’ya kadar kovaladılar. Oraya kadar izlediler yakalamak istediler, ama malesef JİTEM binasına girince gelip yakalayamadılar.”