14 Eylül 2010 Salı

Silopi’de asker adaylarına 4 yıldızlı uğurlama

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde işadamı Ruşen Tellioğlu, Görümlü Beldesi ve civar köylerdeki asker adaylarına 4 yıldızdı otelde akşam yemeği verdi. Halaylar çekip eğlenen asker adaylarını kırmayan 172’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Attila Şirin, gençlerle kol kola halay çekti.

İlçede kömür ocağı işleten Ruşen Tellioğlu, Silopi’nin Görümlü Beldesi ve civar köylerde askere gidecek gençlere 4 yıldızlı Silopi Grand Otel’de akşam yemeği verdi. Yemeğe Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, 172’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Attila Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atamer Yeşil, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İstemi Battal Koçak, asker adayları ve aileleri katıldı.

100 civarında asker adayını kapıda karşılayan işadamı Ruşen Tellioğlu, “Gençlerimizi askere uğurlamak geleneklerimizdendir. Vatana ve bayrağa olan borç kutsal bir borçtur. Bu vatana ve bu bayrağa sahip çıkın, çünkü bu vatan ve bu bayrak atalarımızın kanıyla alınmıştır. Bu nedenle Türk ulusu için atalarından kalan bu emanetler çok kıymetlidir” dedi.

Yemekte buluşan asker adaylarına seslenen Tuğgeneral Attila Şirin de, vatan hizmeti için anne ve babaların seve seve çocuklarını şenlik havasında askere göndermesinin en güzel gelenek olduğunu söyledi. Vatanın her köşesinde gelenekleri yaşattıklarını belirten Tuğgeneral Şirin, hayırlı teskereler diledi.

Türkçe ve Kürtçe müziklerle coşan genç asker adayları, Kaymakam Yıldız, Tuğgeneral Şirin ve diğer komutanlarla birlikte halay çekti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar halay çeken asker adayları doyasıya eğlendi.