16 Eylül 2010 Perşembe

Generalin başından aşağı para saçtılar

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ilk kez davullu zurnalı asker uğurlama töreni düzenlendi. Tuğgeneralin başından aşağı para saçıldı.

Asker ve aileleri ile birlikte halay çeken Tuğgeneral Hüseyin Avni Ergün'ün başından aşağı asker yakınları tarafından para saçıldı.

PKK terör örgütünün en çok zarar verdiği ilçelerden biri olan kulp ilçesinde tarihinde görülmemiş bir tören düzenlendi.

Tarihinde ilk kez renkli görüntülere sahne olan Kulp ilçesinde Kaymakamlık bahçesinde toplanan yüzlerce aile Komutanlar ile birlikte halaylar çekip çocuklarını askere uğurladılar.

Kulp ilçesinde düzenlenen asker uğurlama törenine, Lice Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Avni Ergün, Kaymakam Numan Tahir Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Çetinkaya, İlçe Askerlik Şube Başkanı Kıdemli Başçavuş Turgay Ertiryaki, Kurum Müdürleri ile çok sayıda aile katıldı.

BİZ YANINDA OLACAĞIZ
Kaymakam Numan Tahir Şimşek, askere gidecek olan kınalı kuzulara hayırlı teskereler dileyerek, "Sizler vatani görevinizi yapmaya gittiğinizde geride bıraktığınız aileleriniz bize emanettir. Onların en ufak sıkıntılarında biz yanında olacağız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, hepinize hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

DİREK BENİ ARAYIN
Lice Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Avni Ergün, Kulp Kaymakamı Numan Tahir Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Çetinkaya ile İlçe Askerlik Şube Başkanı Kıdemli Başçavuş Turgay Ertiryaki askere gidecek olan Mehmetçikleri tebrik edip tokalaşırlarken Tuğgeneral Hüseyin Avni Ergün askerlere tek tek, "Gittiğiniz yerde bir sorununuz olursa direk beni arayın. Ben sizin bir ağabeyinizim. Elimden gelen her şeyi yaparım" ifadelerini kullandı.

BAŞINDAN AŞAĞI PARALAR SAÇILDI
Yapılan konuşmaların ardından 80 Mehmetçik adayı sırtlarına astıkları Türk bayrakları eşliğinde halay çektiler. Asker ve aileleri ile birlikte halay çeken Tuğgeneral Hüseyin Avni Ergün'ün başından aşağı asker yakınları tarafından para saçıldı. Mehmetçikler daha sonra arabalara bindirilirken ailelerde ise bir hüzün oluştu.

ASKER BABASINI TESELLİ ETTİ
Oğlunu askere gönderen bir baba gözyaşları içerisinde ağlarken Tuğgeneral Hüseyin Avni Ergün babayı teselli etti. Ailenin tek oğlu olan ve vatani görevini yapmak için askere giden Zahir Elli ise "Yıllardır bu anı bekliyordum. Gidip de askerliğimi yapayım diye. Gidip vatani görevimizi yapalım başka da bir şey istemiyorum" diye konuştu.