11 Ağustos 2015 Salı

Terhis olan oğlunu beklerken tabutu geldi

Şırnak Beytüşşebap'ta görevli Jandarma Komando Er Doğan Acar, vatanî görevini tamamlayıp terhis oldu.  Dün sabah saatlerinde il merkezine gitmek için askerî helikoptere bindi. Oradan da Denizli'de kendisini bekleyen ailesinin yanına gidecekti. Ancak helikoptere PKK'lılar roketatarla saldırdı. Şehit olan Acar, memleketine tabutla döndü. 

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden gelen şehit haberi yürekleri dağladı. Vatani görevini tamamlayan ya da izne çıkan askerleri taşıyan helikopter PKK'lıların saldırısına uğradı. Terhis olan Denizlili Jandarma Komando Er Doğan Acar, tezkeresiyle şehit oldu.

Beytüşşebap ilçesinde terhis olan ve izne giden askerleri Şırnak il merkezine getirmek için dün sabah 07.05'te havalanmakta olan Sikorsky tipi helikoptere, teröristler tarafından roketatar ve Doçka uçaksavarla ateş açıldı. İsabet alan helikopterde bulunan Denizli nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Er Doğan Acar, ağır yaralandı. Hasar gören helikopter acil iniş yaparken yaralı asker ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırının ardından Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı.

Terhis olan oğullarını dört gözle bekleyen Acar ailesinin Denizli Akkale Mahallesi'ndeki evine ise ateş düştü. Oğullarını beklerken sabah saatlerinde acı haberi vermeye gelen komutanları karşısında gören baba Mehmet ve anne Fatma Acar, gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan aile üyelerine sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin ağabeyi Şahin Acar ise acı haberi, kardeşine sürpriz yapmak için satın aldığı otomobilin devir işlemleri için bulunduğu noterde aldı. Şehit evinin önüne büyük bir Türk bayrağı asılırken, Acar'ın Facebook hesabında paylaştığı, “Kaldı 7 gün bir tanesi, sana kavuşmama 7 gün kaldı” yazısı yürek burktu.