28 Ağustos 2015 Cuma

Cizre'de çatışmalar ortasında kalan 2si çocuk 4 kişi öldü

7 Haziran genel seçimlerinden sonra Güneydoğu bir anda 90'lı yıllara geri dönerken, PKK'lıların saldırılarının ardı arkası kesilmiyor.

Teröristler dün Cizre Garnizon Komutanlığı'na saldırdı. Askerin karşılık vermesi üzerine ilçe bir anda karıştı. Çatışmada yaralıları almaya giden bir sağlık personeli ile iki çocuk ve elektrik idaresinde çalışan bir işçi hayatını kaybetti. Garnizona yapılan saldırıda 2'si ağır olmak üzere 4 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Garnizon Komutanlığı'na teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda nizamiyedeki 4 asker yaralanırken, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine, teröristler mahalle aralarına kaçtı. Çatışma sokaklara taşarken, teröristlerin meskûn mahaldeki evleri kendilerine siper yapması ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sebebiyle sivil halk zor durumda kaldı. Arıza onarırken çatışmanın arasında kalan DEDAŞ çalışanı Mesut Sanlı (28) ağır yaralandı. Devlet hastanesine kaldırılan Sanlı, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yine 7 yaşındaki Baran Çağlı çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kaldı. Çağlı da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çatışma bölgesindeki yaralıları almaya giden sağlık ekipleri de kurşunların hedefi oldu. Hemşire Eyüp Ergün, kafasından vurularak hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, meslektaşlarının vurulduğu bölgeye çatışma sebebiyle gitmekte zorlandı. Başka bir ambulans yaklaşık 1 saat sonra olay yerine ulaşarak Ergün'ün cesedini hastaneye taşıdı. Çatışmada 10 yaşındaki Emin Yanaş'ın da öldüğü belirtildi.

Çatışmaların yer yer sürdüğü Cizre'de PKK'lılar, Nusaybin Caddesi, Çevreyolu ve Orhan Doğan Caddesi üzerine güvenlik güçlerine karşı barikatlar kurdu. Yoldan geçen araçları durdurup sürücülerinden kontak anahtarlarını alan teröristler, aralarında TIR ve otobüslerin de bulunduğu araçları yolu kapatacak şekilde park etti. Cizre'de gerginlik tırmanırken, birçok yol kapatıldı.