12 Ağustos 2015 Çarşamba

‘Başbakan askere kendi yavrularını da yollasın'

‘Başbakan askere kendi yavrularını da yollasın'
Silopi'de zırhlı araç içerisinde şehit edilen 4 Özel Harekat polisi dün toprağa verildi. Yozgatlı Savaş Akyol'un teyzeleri daha önce ‘Evlatlarımızı feda etmeye hazırız.' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şu sözlerle tepki gösterdi: “Başbakan askere kendi yavrularını da göndersin. Nerede fakirler var, hep onların çocuklarını yolluyorlar.” 




-Hemen her gün ülkenin farklı yerlerinde şehit cenazeleri kaldırılıyor. Teröre lanet okuyan şehit aileleri, siyasetçilerin hamaset kokan açıklamalarına da tepki gösteriyor. Bunun son örneği dün Yozgat'ta yaşandı. Şehit polis Savaş Akyol'un teyzeleri, daha önce ‘Evlatlarımızı feda etmeye hazırız.' diye açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, “Başbakan askere kendi yavrularını da yollasın. Nerede fakirler var, onların çocuklarını yolluyorlar.” sözleriyle tepki gösterdi. 25 Temmuz'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un amcası Halil Yavuz da koalisyon ve erken seçim tartışmaları arasında bir anda patlak veren terör saldırıları hakkında, “Menfaat için garibanları kurban seçiyorlar. Ülkeyi, ‘Hükümeti kurmadınız, böyle oldu' denecek hale getiriyorlar.” değerlendirmesini yapmıştı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı bombayla şehit edilen Özel Harekât polisi Savaş Akyol (22), memleketi Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kız kardeşi Semanur Akyol, ağabeyinin üniformasını giydi. Teyzeleri ise, “Hani açılımdı, nerede bu açılım, nerede bu devlet, nerede bu hükümet, vatanımız böyle mi savunulacak? Daha çok analar ağlar. Kahrolsun PKK. Başbakan, askere kendi yavrularını yollasın. Nerede fakirler var, onların çocuklarını yolluyorlar. Bizim ocağımız yandı, başka ocaklar yanmasın, başka analar ağlamasın.” diye ağıt yaktı. Oğlunun tabutuna sarılan anne Gülsever Akyol'un dilinden, “Biz seni damatlığınla görecektik. Al bayraklı tabutta görmeyi istemiyorduk.” sözleri döküldü. Şehidin 23 Ağustos'ta düğün yapmak üzere davetiye bastırdığı nişanlısı Fatma Nur Akyol ise törene sedyeyle getirildi. Şehidin naaşı Yeşilyurt Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

ADINI ALDIĞI ŞEHİT DAYISININ YANINA DEFNEDİLDİ: Şehit polis Yahya Mertcan'ın (24) cenaze töreni Çankırı'nın Eldivan ilçesinde yapıldı.Anne Hatice Coşkuner ve kız kardeşi Şule, fenalık geçirdi. Birlikte görev yaptığı Özel Harekât polisleri de gözyaşlarına boğuldu. Yahya Mertcan'ın dayısı Astsubay Murat Yahya Coşkuner'in de 25 yıl önce Van'da PKK saldırısında şehit olduğu, isminin bir yıl sonra doğan yeğenine verildiği öğrenildi. Dede Ali Yavuz Coşkuner, “25 yıl önce oğlum Yahya'yı şehit verdim. Bugün de torunumu. Beni de askere alın, ben de şehit olmak istiyorum.” diye konuştu. Tabuta sarılan anneanne Alime Coşkuner ise, “Yahya'm, dayına selam söyle.” diye gözyaşı döktü. Şehit polisin cenazesi, Eldivan Mezarlığı'nda 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner'in yanına gözyaşları arasında defnedildi.

ELAZIĞ'DA GÖZYAŞLARI SEL OLDU: Şehit polis Resul Kayaoğlu (29) için Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Şehidin babası Ali Kayaoğlu, metanetini korurken yakınları ağıt yaktı. Törenin ardından cenaze Mevlana Camii'ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları, tekbir ve dualarla uğurlandı. Resul Kayaoğlu, daha sonra Kovancılar ilçesine bağlı Aşağıköse köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi.

TEZKERE ALDIĞI GÜN ŞEHİT DÜŞEN ASKERE HÜZÜNLÜ VEDA: Şırnak'ta terhis olup evine dönerken terör örgütü PKK'lıların bindiği helikoptere ateş açılması sonucu şehit olan Jandarma Er Doğan Acar'ın (21) cenazesi, memleketi Denizli'de toprağa verildi. Şehidin babası Mehmet ve annesi Fatma Acar, çevredekilerin desteğiyle güçlükle ayakta durdu. Şehidin ağabeyi Şahin Acar, kardeşinin tabutuna dokunarak, “Ağlamayın, kimseyi sevindirmeyin. Hiç kimse senin gibi kahraman olamaz. Kimse senin gibi kendini kurşunun önüne atmaz.” dedi.

POLİS BABANIN, ŞEHİT OĞLUNA SON GÖREVİ: Şehit polis Polat Aydın (22) için önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde, ardından da Güdül ilçesi Akbaş köyünde düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Şehidin cenazesi omuzlara alınarak cenaze namazı için tekbirler eşliğinde köy camisine getirildi. Oğluyla aynı yerde Özel Harekât polisi olarak görev yapan ve evladının cenazesini bombayla patlatılan araçtan kendi elleriyle çıkaran baba Süleyman Aydın, metanetini korumaya çalıştı. Anne Hülya Aydın ise baygınlık geçirdi. Cenaze ‘şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları ve tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki resmi törene akreditasyon uygulandığı gerekçesiyle Zaman Gazetesi muhabiri alınmadı.