7 Ağustos 2015 Cuma

28 Şubat da emekli

YAŞ'ta 28 Şubat'tan sanık olan subaylar emekliye sevk edildi.

SÖZCÜ / ANKARA
Yüksek Askeri Şura kararları ile Balyoz davasından yargılanan 43 Albay’ın yanı sıra, 28 Şubat davasında sanık olan ve tutuksuz yargılanan Tuğgeneraller İsmail Hakkı Önder, Metin Keşap ve Faruk Alpaydın da emekliye sevkedildi. Aynı davada yargılanan Tuğgeneral Celalattin Bacanlı’nın görev süresi ise bir yıl uzatıldı.
YAŞ kararları ile toplam 33 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevkedildi. 32 General ve Amiral bir üst rütbeye terfi etti. 50 Albay da General ve Amiral oldu. Terfi eden Generaller arasında AKP eski Sakarya milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli de bulunuyor.
4 KAYSERİLİ BİRDEN
YAŞ kararları ile belirlenen TSK’nın komuta kademesinde 4 önemli ismin, Kayserili olması da dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğul ile Orgeneralliğe terfi eden İhsan Uyar Kayseri doğumlu…
BAŞKANLARI DA DEĞİŞTİ
Öte yandan Genelkurmay karargahının en önemli isimleri olan (J) Başkanları da değişti. Korgeneraller Bahadır Köse Harekat Başkanı, Mustafa Özsoy İstihbarat Başkanı, Uğur Tarçın MEBS Başkanı, Salih Ulusoy Plan Prensipler Başkanı ve Fikret Erbilgin de Lojistik Başkanı oldu. Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk ise 3. Kolordu Komutanlığına atandı.