8 Ağustos 2015 Cumartesi

Davutoğlu komutanlarla sınırda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne geldi. İlçede bulunanlarla sohbet eden ve güvenlik güçlerine destek isteyen Başbakan Davutoğlu, IŞİD militanlarının açtığı ateş sonucu şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'nda da incelemelerde bulundu. Genelkurmay Başkanı Özel'in görevini devredeceği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar da incelemeye katılanlar arasındaydı.

Başbakan Davutoğlu öğle saatlerinde Başbakanlık'a ait özel uçakla Gaziantep Havalimanı'na geldi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve yetkililer tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu daha sonra karayoluyla Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne hareket etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bazı bakanların da eşlik ettiği Başbakan Davutoğlu, ilk olarak Elbeyli ilçe merkezinde bir kahvehane önünde durdu. Burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocukları seven ve hediyeler veren Başbakan Davutoğlu, daha sonra kahvede çay içti. Sohbet ettiği vatandaşlardan sınır hattında görevli güvenlik güçlerine desteklerini sürdürmeleri isteğinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Bu vatan için gece gündüz çalışan askerlere sahip çıkmaya devam edin" dedi.

Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra, 24 Temmuz'da sınır hattındaki görevi sırasında IŞİD militanları tarafından yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'na gitti. Gazetecilerin alınmadığı karakolda, silah arkadaşlarını kaybeden askerlere taziye dileğinde bulunup moral veren Başbakan Davutoğlu, Orgeneral Özel ve bakanlar, sınır hattındaki son duruma ilişkin de bilgi aldı.

Başbakan ve beraberindekilerin ziyaret ettiği yerler ve geçtiği güzergah üzerinde zırhlı araçlarla polis ve jandarmaların yoğun önlem aldığı görülürken, çatılarda keskin nişancılar görevlendirildi, 2 helikopter sürekli uçuş yaptı.

Sınır hattındaki incelemelerinin ardından yeniden Gaziantep'e dönecek olan Başbakan Davutoğlu ve beraberindekilerin IŞİD militanlarının şehit ettiği astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin eşi ile yakınlarına taziye ziyaretinde bulunacağı, ardından Şanlıurfa'ya gideceği bildirildi.

ASKERLERLE ÖĞLE YEMEĞİ YEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu beraberindeki heyetle ziyaret ettiği Dağ Hudut Karakolu'nda askerlere şehit düşen silah arkadaşları Mehmet Yalçın Nane için başsağlığı dileğinde bulundu. Karakol girişinde tokalaştığı askerler tarafından hudut tekmili verilerek karşılanan Başbakan Davutoğlu, bir asker tarafından verilen Türk bayrağını da öperek teslim aldı. Sınır hattındaki son duruma ilişkin bilgiler alan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra askerler ile birlikte öğle yemeği yedi. Karakoldaki gözetleme kulesine de çıkan ve burada bilgi aldıktan sonra bir süre Suriye tarafını izleyen Başbakan Davutoğlu, yaklaşık 1 saat süren ziyaret sonunda beraberindeki Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül; İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile bazı komutan ve milletvekilleriyle birlikte askerler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kilis'te temaslarını tamamladıktan sonra karayoluyla Gaziantep'e geldi ve IŞİD saldırısında şehit olan astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin ailesini ziyaret etti. 

Şehit yakınlarının Seyrantepe Mahallesi'ndeki bayraklarla donatılan lojmanlarda kalan şehit eşi Seher Nane ve yakınlarına taziyelerini bildirirken, dışarıda ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar da 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları attı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretin ardından şehidin evinden ayrılırken, cadde üzerinde bekleyen ve slogan atan kalabalığı görünce aracından indi ve tokalaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet etti. 

Başbakan Davutoğlu'na şehit ailesine yaptığı taziye ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yetkililer de eşlik etti.