20 Ağustos 2015 Perşembe

ALBAY TAYTAK, EMEKLİ OLDU ANITKABİR’DE GÖREV DEĞİŞİMİ

manşet (2)

Türk Silahlı Kuvvetlerinde çeşitli görevlerde bulunan Anıtkabir Komutanı Albay Muzaffer Taytak, 3 yıllık görevinin ardından emekli oldu ve görevi Albay Nezih Aşıcı’ya devretti

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinden Anıtkabir komutanlığına kadar çeşitli görevlerde yer alan Albay Muzaffer Taytak, görevini Nezih Aşıcı’ya devretti. Askeri Lise mezunu olan Taytak, askerlik hayatı boyunca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev aldı. 3 yıl önce Anıtkabir Komutanlığı’na getirilen Albay Taytak, görevini layıkıyla yerine getirdi.

Albay Muzaffer Taytak, Almanya Başbakanı Angela Merkel,  Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Cumhurbaşkanı adayı ve MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile birçok ünlü ismi Anıtkabir’de ağırlamıştı. Anıtkabir’in tarihteki 13. Komutanı olan Piyade Albay Muzaffer Taytak, Anıtkabir Komutanlığı devir teslim töreninde görevi Piyade Albay Nezih Aşıcı’ya devretti. Törene katılan Ankara Kulübü Derneği Seymenleri ve Bacıerenleri askerlerin ve konukların ilgisini çekti.

TAYTAK, ATAYA BAĞLILIĞINI İFADE ETTİ

Anıtkabir Komutanlığı devir teslim töreninde açılış Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ile başlarken Piyade Albay Muzaffer Taytak Anıtkabir’deki veda konuşmasında Atatürk’e olan bağlılığını ifade etti. Anıtkabir’in yeni Komutanı Piyade Albay Nezih Aşıcı da konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine olan sadakatini vurguladı. Konuşmaların ardından Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Metin Özbek emekliye ayrılan Anıtkabir Komutanı Piyade Albay Muzaffer Taytak’a plaket verdi.