20 Temmuz 2011 Çarşamba

Terörist sanılan 2 kardeşten biri öldürüldü!

Güvenlik güçlerinin terörist sanıp ateş açması sonucu ölen Gökhan Çetintaş'ın abisi yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı...


Terörist sanılan 2 kardeşten biri öldürüldü!  Samsun’un, Amasya il sınırındaki Boğaziçi mevkiinde, dün gece meydana gelen ve güvenlik güçlerinin terörist sanıp ateş açması sonucu kardeşi Gökhan Çetintaş’ın öldüğü olayda yakalanan Habib Çetintaş, götürüldüğü Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Serbest kaldıktan sonra ilçenin Karşıyaka Mahallesi’ndeki evine giden Gökhan etintaş, dün akşam yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı.

Babasının İlçe Kaymakamlık binasındaki çay ocağında çalıştığını belirten Habib Çetintaş, "Paşapınar’ı köyüne kardeşimle birlikte düğüne gittik. Düğün bittikten sonra araba bulamadığımız için evimize yürüyerek dönmek istedik. Jandarma olayın meydana geldiği bölgede teröristlere pusu kurmuş. Bizim haberimiz yoktu. Bize kimse hiç bir ’dur’ çağrısında bulunmadı. Birden ateş etmeye başladılar. Kardeşimi iteleyip yere yatırdım. Bende yattım. Sonra bir el havaya ateş ettim. Ama önce jandarma bize ateş etti" dedi.

Oğullarından Gökhan’ın öldüğünü öğrenince çok üzülen 46 yaşındaki Güler Çetintaş da eve dönen oğluHabib’e sarılarak gözyaşı döktü.

Olayda yaşamını yitiren Gökhan Çetintaş’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Havza Devlet Hastanesi’nden elanırak Samsun Gazi Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Cumhuriyet savcısı oğuz Köktan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söylerken, operasyona katılan askerler de adliyeye gelerek savcıya ifade vermeye başladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı, Samsun’un Havza ilçesinde güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymayan iki kişiden birinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili adli ve idari soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu olması kuvvetle muhtemel 2 kişinin bölgede olduğuna dair bir ihbarı değerlendirerek alanda takip görevi yürüten jandarma timinin, termal kamera vasıtasıyla bu kişilerin olay yerine intikal halinde olduğunu tespit ettiği, yapılan "dur" ihtarına uyulmaması üzerine ise müdahale edilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Olay neticesinde, Gökhan Çetintaş’ın hayatını kaybettiği,
üzerinde kuru sıkı tabanca bulunan Habip Çetintaş’ın ise sağ olduğunun anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, "Vuku bulan bu hadise hakkında ilgili makamlarca adli ve idari
soruşturma yürütülmektedir. Bu münasebetle hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet, kederli ailesine başsağlığı diler, en derin üzüntülerimizi değerli kamuoyu ile paylaşırız" denildi.

JANDARMA'DAN AÇIKLAMA

Samsun İl Jandarma Komutanlığı, Havza ilçesinde yaşanan olayın uyarılara ateşle karşılık verilmesi nedeniyle
yaşandığını bildirdi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Samsun sınırları içinde bölücü terör örgütü mensuplarının varlığı ve bölgeden geçiş yapacakları duyumu üzerine özellikle teröristlerin geçiş yapabilecekleri noktalarda gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Belirlenen noktalarda yapılan operasyon esnasında, Havza ilçesine 4 kilometre mesafede bulunan viyadükler bölgesinde, 19 Temmuz 2011 günü saat 22.00 sıralarında icra edilen pusuda meydana gelen olay neticesi bir vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Pusu faaliyeti esnasında gece görüş ve gözetleme cihazlarından 2 kişi kişinin 500 metre mesafeden görüntülerinin tespit edilmesi üzerine görevli timin bulundukları yerden sızma faaliyet icra ederek, şahıslara 100 metre mesafeye kadar yaklaştıkları, şahıslara "dur" ihtarının yapıldığını, yapılan ikazlara rağmen uyarıya riayet etmeyerek, şahısların bulundukları yerin yan tarafındaki çalılık bölgeye atladıkları ve uyarıya ateşle karşılık verdikleri anlaşılmıştır. Görevli tim tarafından açılan ateş neticesinden, Havza ilçesi Yeni Mahalle nüfusuna kayıtlı Hasan oğlu 1998 doğumlu olup ancak babası tarafından 3 yaş küçük yazdırılan, ancak aslen 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş’ın olay yerinde hayatını kaybettiği yapılan arazi ve kimlik kontrolünden anlaşılmıştır. Olay bölgesinde ölen şahsın ağabeyi 1992 doğumlu Habib Çetintaş sağ olarak teslim olmuş, üzerinde 9 milimetre kurusıkı tabanca bulunmuştur. Yapılan ilk sorgusunda şahıs tabanca ile ateş ettiğini beyan etmiştir. Olayla ilgili Havza Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş, bizzat Cumhuriyet savcısı tarafından olaya el konularak gerekli tahkikata başlanmıştır."