19 Temmuz 2011 Salı

Albay Çiçek Hasdal'dan Silivri'ye Geçiyor

Demokrasiye Müdahale Planı’nın altında ıslak imzası olan Çiçek’in albaylıkta bekleme süresi doldu. Ağustos’ta emekli olması beklenen Çiçek, Hasdal’dan Silivri'ye nakledilecek.
Genelkurmay Başkanlığı’nın, tarihinde ilk kez neden terfi ettirilmediğine ilişkin açıklama yaptığı Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nda ıslak imzası bulunan Ergenekon sanığı Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, 30 Ağustos’ta emekli oluyor. 1980 mezunu olan Çiçek, generalliğe terfi edemezse, otomatikman emekliye sevkedilecek. Çiçek emekli olarak Hasdal Askeri Cezaevi’nden çıkıp Silivri Cezaevi’ne nakledilecek. Geçen yıl da faili meçhul davası tutuklu sanığı Albay Cemal Temizöz emekliye sevkedilmiş, askeri cezaevinden sivil cezaevine nakledilmişti.

1980 mezunları emekli oluyor
Ergenekon davası sanığı olmasına rağmen son iki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında emekliliğe sevkedilmeyen, hakkında açığa alma yetkisi de kullanılmayan Albay Dursun Çiçek, bu yıl otomatikman emekli olacak. 1 Ağustos’ta Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak YAŞ’ta, Ergenekon, Amirallere Suikast, Balyoz gibi davalarda sanık veya şüpheli konumunda bulunan çok sayıda albay terfi listesinde yer alacak. Bu yılki YAŞ toplantısında, bugüne kadar generalliğe terfi edemeyen 1980 mezunu albaylar emekli edilecek. YAŞ listesine 1987 mezunu albaylar ise bu yıl ilk kez giriyor.

2011 YAŞ’ında otomatikman emeklilik bekleyen 1980 mezunları arasında yer alan Albay Dursun Çiçek, üzerinde ıslak imzasının bulunduğu Demokrasiye Müdahale Eylem Planı belgesi ortaya çıktıktan sonra listeye girdiği iki YAŞ toplantısında da temdit almıştı. Albay Çiçek, ıslak imzalı belgenin fotokopisi kamuoyuna yansıdıktan sonra 1 Ağustos 2009’da toplanan YAŞ’ta terfi alamamış, buna gerekçe olarak kamuoyunda belgenin gösterilmesi üzerine ise Genelkurmay Başkanlığı ilk kez bir subayın terfi alamama gerekçesine ilişkin yazılı açıklama yapmıştı.

Islak imzaya çıktı yine de kaldı
Yazılı açıklamada, Çiçek’in terfi ettirilmeme nedeni, “sınıfında boş kadro bulunmayışı” olarak açıklanmıştı. Ancak 2009 yılı YAŞ toplantısından birkaç ay sonra belgenin aslı Ergenekon Savcılığı’na ulaştı. İki kez tutuklanıp salıverilen Albay Çiçek, üçüncü kez tutuklanarak Hasdal’a gönderildi. SAnık olarak yargılanmaya başlanan Çiçek, 2010 YAŞ toplantısında da terfi alamadı, ancak emekliye de sevkedilmedi. Kanunen mümkün olsa da hakkında açığa alma işlemi de yapılmadı.

Albay Çiçek’in 2011 YAŞ’ında da temdit görebilmesi, Milli Savunma Bakanı’nın inhası, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın da onayını gerektirdiği için imkansız görünüyor. Emekli olacak olan Albay Dursun Çiçek, halen 5 yıldızlı otel konforunda olduğu iddia edilen Hasdal Cezaevi’nden Ergenekon sanıklarının kaldığı Silivri Cezaevi’ne konulacak.

20 FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLE SUÇLANIYOR

Cemal Temizöz geçen YAŞ’ta emekli edildi

Geçen yılki YAŞ toplantısında da faili meçhul cinayetler davası sanığı Albay Cemal Temizöz, emekliye sevkedilmişti. Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhulle ilgili olarak yargılanan eski Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, 1979 mezunlarının son kez katıldığı 2010 yılı YAŞ toplantısında, otomatikman emekli edilmişti. Temizöz, YAŞ kararlarının yürürlüğe girmesinin ardından da 18 ay tutuklu kaldığı 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Cezaevi’nden Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti.