18 Temmuz 2011 Pazartesi

Karargaha bölgeden gelen ilk bilgiler

-HELİKOPTER KULLANILDI: Çatışmanın yaşandığı bölgeden uçak uçmadı. Bu tür çatışmalarda, uçağın kullanılması askeri açıdan mantıklı değildir. Ancak helikopter kullanılmıştır. Helikopter, takviye birliklerin intikal ettirilmesinde, nokta atışlar yapılmasında ve takipte kullanılıyor.

-TERÖRİSTLER YANGIN ÇIKARDI: Çatışmanın yaşandığı sırada hava sıcaklığı 40 derecenin üzerindeydi. Çatışma yerinde kurumuş insan boyunda otlar vardı. Bu otları bir mermi çekirdeği bile tutuşturabilir ve yangına sebebiyet verebilir. Kaldı ki, teröristlerin Rus tipi alev çıkarma niteliği olan el bombaları kullandıkları doğrudur. Yangını teröristler çıkardı.

-TAKTİK KOMANDA BİRLİĞİ: Çatışmaya giren birlik, jandarma taktik komanda alayı birliğidir. 6 iç güvenlik tugayının 5’i Kara Kuvvetleri, 1’i ise jandarma bünyesindedir. Çatışmaya giden birliği bu tugayların mensupları oluşturmuyor. Çatışmaya giren birlik jandarma taktik komando alayının birliğidir. Jandarma komando alayında normal askerliğini yapan personel yer alıyor. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bir profesyonel tugay vardır. Bu tugayda da görev alan personel uzmanlardan oluşan profesyonel personeldir. Kırsal kesim, jandarma sorumluluğunda olduğu için jandarma alayından birlikler bu operasyonda görev almışlardır.