15 Temmuz 2011 Cuma

Jandarma Komutanı zirveye haritayla geldi

Erdoğan İstanbul’a gelmek üzereyken 13 şehidin haberini aldı, Başbakanlık Merkez Bina’ya dönerek Genelkurmay güvenlik zirvesini topladı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’na giderken, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden gelen 13 şehit haberini aldı. Ani bir kararla İstanbul’a gitmekten vazgeçen Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’ya dönerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve ilgili bakanların katılımıyla olağanüstü bir Güvenlik Zirvesi topladı. Güvenlik Zirvesi’nde PKK unsurlarına yönelik sınır ötesi operasyon dahil tüm seçenekler masaya yatırıldı.
 
Başbakan Erdoğan, dün TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ziyaretinin ardından İstanbul’a dönmek üzere Esenboğa Havalimanı’na hareket etti. Erdoğan, havalimanı yolunda 13 askerin şehit düştüğü haberini aldı. Erdoğan, ani bir kararla, Başbakanlık Merkez Bina’ya döndü.
Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın katılımıyla olağanüstü bir güvenlik zirvesi topladı. Yaklaşık 45 dakika süren zirveden ilk çıkan Orgeneral Koşaner ile Orgeneral Özel oldu. Komutanlar ayrıldıktan sonra Emniyet Genel Müdürvekili Bahrettin Demirer Başbakanlık’a gelerek süren zirveye katıldı.
Zirvede 13 askerin şehit edilmesine ilişkin durum değerlendirmesi yapıldı. Zirveye katılan Özel de bölgeye ilişkin haritaları getirerek olay anını ve çatışmanın çıktığı bölgeyi Başbakan’a anlattı. Zirvede saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı grubun yakalanmasına yönelik operasyonların sürdürülmesi kararlaştırılırken, sınırötesi operasyon yapılıp yapılmaması ihtimali dahil, bütün operasyon seçenekleri da tartışıldı.