26 Temmuz 2011 Salı

2. Kolorduda İlginç Bir Memur Ataması

Üniversite mezunları iş bulmak için sınavdan sınava koşarken, KPSS'siz, memurluk şartları es geçilerek bir atama yapılabilir mi?
Yüzbinlerce üniversite mezunu memur olabilmek için sınav sınav ter dökerken, Gelibolu 2. Kolordu’daki bir memur “ataması” kafaları karıştırdı.

İddialara göre 50 küsür yaşındaki Gürsel Akıngüç adlı kişi, Kolordu Komutanı Raif Akbaş’ın himayesiyle sınavsız bir şekilde 2. Kolordu Komutanlığı’nda sivil memur olarak görev yapıyor.

Gürsel Akıngüç 1960 İstanbul doğumlu. Memur olabilme şartları es geçilerek yaşına bakılmadan sivil memur olarak atanmış. Kendisi aslen Metalürji Mühendisi. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü Tarih Danışma Kurulu Üyesi de olan Gürsel Akıngüç ek iş olarak da 2. Kolordu Komutanlığında sivil memur olarak çalışıyor ya da tam tersi. 2. Kolordu Komutanlığının tarih müzesinde görev yapan Akıngüç, Kolorduyu ziyarete gelen üst düzey komutanlara ve yılda 1-2 defa gezi maksatlı gelen öğrenci heyetlerine müzeyi gezdiriyor ve müzedeki tarihi eserler hakkında bilgi veriyor.
Akıngüç, çalışma odası ve makam telefonu ile müze görevlisi olarak çalışıyor. Gürsel Akıngüç’ü herkes sivil memur olarak biliyor. 08:00-17:00 mesai yapan, kendisine ait bir bilgisayarı olan Akıngüç işe gelip giderken kurumun servisini kullanıyor. Askeri kantinden alışverişini yapıyor. Askeri gazinoda eğlenebiliyor.
2 yıldan bu yana Kolordu’da çalışan Akıngüç’ü herkes tanıyor. Sınavsız olarak “atandığı” iddia edilen Akıngüç, 1700 TL maaş alıyor ancak bu maaşını diğer sivil memurlar gibi bankadan değil elden aldığı iddia ediliyor.

İddialara göre Akıngüç maaşını sivil memur Ümit Doğan’ın elinden her ayın 15’inde alıyor.
Burada dikkat çeken bir diğer ayrıntı da şu: Maaşı elden veriliyor ama 2. Kolordu Karargahı telefon rehberinde sivil memur olarak gözüküyor. Peki o zaman neden maaşı diğer sivil memurlar gibi bankaya yatmıyor?
Herkesin memur olabilmek için sınavlarla uğraştığı bir durumda memurluk şartları es geçilerek sınavsız bir şekilde bir memur alımı yapılabilir mi?
Gerekli güvenlik taramaları yapılmış olsa bile sivil bir şahsın böyle elini kolunu sallayarak 2. Kolordu binasına girip çıkması, KARANET ortamına açık bilgisayarlara erişim yapabilmesi, Askeri güvenlik prosedürünün bu şahıs için delinmesinin bilgi güvenliğinin bu şahıs için esnetilmesinden kim ya da kimler sorumlu?
akinguc1.jpg
akinguc2.jpg
akinguc3.20110726154411.jpg