16 Eylül 2010 Perşembe

Askeri araç eve girdi: 1 şehit

Malatya'da, askeri personeli taşıyan servis aracı dönüş yolunda kaza yaptı. Feci kaza sonrası servis aracında muhafız olarak görevli piyade er Sinan Akdeniz şehit olurken üç kişi de ağır yaralandı.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Beydağı Mahallesi Kanalboyu Caddesi'nde meydana geldi. 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli rütbeli askerleri taşıyan özel servis otobüsü, askerleri bırakıp Hava Üs Komutanlığı'na dönerken yokuş aşağı caddede freni boşaldı. Hızlanan otobüs yol üzerinde bulunan Barış Sitesi'ndeki bir apartmanın 2'nci katına girerek durabildi. Kaza sonrası adeta can pazarı yaşanırken araç içinde sıkışanları kurtarmak için sivil savunma ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Kaza sırasında evde bulunan ev sahibi Hüseyin Duran da ağır yaralanırken eşi Yüksel Duran hafif yaralandı. Servis Aracı'nda bulunan Muhafız Piyade Er Sinan Akdeniz olay yerinde şehit olurken, araçta sıkışan şoförü Ahmet Karaçorlu ile ismi öğrenilemeyen başka bir muhafız er, sivil savunma ekiplerinin uzun süren çalışmasının ardından kurtarılarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

3 YARALININ DURUMLARI AĞIR
Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken etrafta toplanan vatandaşlar olan biteni meraklı gözlerle seyrettiler. Bu arada kaza sırasında evde bulunan ev sahibi Hüseyin Duran'ın kız kardeşi Şeynaz Aydemir ve çocukları Bensu ve Sezin Aydemir kazadan yara almadan kurtuldu. Kazadan kurtulan Şeynaz Aydemir ile çocukları uzun süre kazanın şokunu atlatamadı.

Feci kaza sonrası şehit olan Sinan Akdeniz'in 21 yaşında Yozgat Sorgun doğumlu olduğu, ancak İstanbul Sultanbeyli'de yaşadığı öğrenildi. Kazada yaralanan ve aralarında bir askerin de bulunduğu 3 yaralının durumlarının ağır olduğu, hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi. Olay yeri, polis ekiplerince güvenlik çemberine alınırken Jandarma da güvenlik önlemi aldı. Kaza yerine gelen askeri yetkililer de kaza hakkında bilgiler aldı.

ŞOFÖRÜN KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ İDDİASI
Bu arada kazadan sonra olay yerine gelen özel servisin yetkilisi, kazanın şoförün kalp krizi geçirmesinden kaynaklandığını ileri sürdü. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, servis şöforü Ahmet Karaçorlu'nun kalp krizi geçirmiş olabileceğini belirterek, "Şehit olan asker, kazadan sonra şoförün yanında bulunmuş. Tahminimce şoför arkadaş kalp krizi geçirince, askerimiz direksiyona müdahale etmiş ve kaza olmuş olabilir" dedi. Kazanın kesin sebebinin yapılacak araştırmadan sonra ortaya çıkacağı belirtilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kaza sonrası evin büyük bir bölümünü yıkarak içeri girerek durabilen servis otobüsünü olay yerine gelen vinçle evin içinden çıkardılar. Hurdaya dönen otobüs daha sonra Malatya Belediyesi'ne ait bir TIR'la olay yerinden götürüldü.